Razmišljam o nekom usisavaču-peraču poda kojim bih mogla oprati i laminat i pločice - gotovo sve prostorije su u laminatu, a zatvorili smo nedavno i terasu koju sam do tada prala miniwashem, sad to više ne mogu.

Da li bi parni usisavač bio opcija za pločice? Ne zanima me nešto što samo obriše, već i opere, tj. oriba po potrebi (pločice nisu skroz glatke). Opet me muči upotreba pare na laminatu, to mi ne ide skupa nekako. Čak sam razmišljala o parnom samo za terasu (ima upravo sad neki u lidlu, pa za tu kvadraturu od nekih 20 kvadrata bi to valjda bilo ok), te o nekom robotskom usisavaču peraču samo za laminat….nisam pametna baš. Kakva su vasa iskustva s pločicama?

Laminat inače perem onim ručnim peračem s krpama iz dm-a, perem ih i u perilici, ali imam dojam da te krpe nikad nisu čiste i htjela bih uštedjeti vrijeme jer usisavam svaki dan, onda perem, klinici čitav dan izlaze i ulaze, farbaju, rezuckaju, polijevaju...i uz to je stalno nečeg po podu.

Od frenda koji radi u dućanu sam dobila info za bosch aqua wash & clean, serie 4, ima tko iskustva? To pak hvale za tepihe dosta, tepiha u kući nemam.