-
Ja se slažem s Christine u svim točkama dnevnog reda. Ako beba nema raspored ni red, trebamo se zapitati da li MI imamo raspored i red...
Ja nisam kužila da je to nekome problem (nemam pojma, valjda sam spontano organizirana) jer mi se uvijek činilo da male bebe i općenito djeca nužno trebaju rutinu, a i roditeljima je lakše ako su neke stvari predvidive, ali ovdje vidim da je to česta pojava...
Moja svekrva se uvijek ljutila kad sam ja prije 7 navečer jurila doma, ali kod nas je bila večera u 7, kupanje u 7:30, spavanac u 8. I kraj priče. Ako se taj raspored narušio, bilo je kojekako... Nismo mi sve imali planirano, ali obroke (od dohrane na dalje), vrijeme spavanja odnosno mirovanja, posjedanje na kahlicu i slično - to je bilo u očekivano vrijeme. Spasilo mi je glavu jer sam imala dvije bebe u dvije godine.
Znalo je biti i smiješnih situacija - ljeto, more, vani +30, dan bijeli, mi bi šetali ali figa - moramo ići doma (tj. u apartman) jer moja djeca žele spavati...
Ali ima to svojih prednosti - kad se takva rutina uhoda, "milestones" ostaju i kasnije, kad djeca krenu u vrtić i školu... Evo, kod nas je tako i danas. Neke stvari su fiksne. Između toga može se slobodno planirati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma