Moje pitanje je kakve planove imate za budućnost, odnosno do kada ćeš ti biti s djetetom, a kada će bebu netko drugi čuvati? Dakle, i hraniti.
Bebama se daje dohrana u obliku kašica i krute hrane jer im mlijeko ne nudi dovoljno hranjivih tvari, a tvoja beba je itekako premašila tu dob. Ne znam jesi li joj probala dati hranu pomiješanu s tvojim mlijekom. Obično se to preporuča kada se prelazi na konkretniju papicu, a dijete brlja.
Moja mala ima 1 g. i 8 mj. i tamani sve pred sobom. U vrtiću jedu juhice, variva, lazanje, ribicu, sarmu, salaticu (mojoj paše s kolačima) kolačeke od integralnog brašna... Sve kao i odrasli, samo ne jake okuse. Ja pak nisam htjela jesti ko dijete i sjećam se da sam mrzila što moram jesti - i to svaki dan (do nekih dvoznamenkastih godina, al onda sam pak navalila na hranu). I ja sam po tim nekim skalama bila pothranjena do kasnih 20-ih godina, ali jela sam čušpajze i meseko, tako da sam unosila hranjive tvari unatoč niskom BMI-ju (imam "mršave" gene). Ali ne bih rekla kak nije meni niš bilo, bit će i s djetetom sve ok jer ne mogu znati kak bi pothranjenost utjecala na njezin organizam. Nije kod svakog isto.

Isprobavaj - s vrstom i oblikom hrane. Moja je htjela rano jesti komade hrane, ali voće je moralo biti miksano. Sad više neće jesti jogurt. Osim ak ga ja jedem pa mi se uvali u krilo i sve mi pojede. Dobro je da dijete jede super zdravu hranu i ne znam što, ali meni bi bio prioritet da počne jesti kak spada, a onda polirati jelovnik. Iskreno, za neke od ovih namirnica koje ona jede niti nemam pojma što su. Al nisam ni znatiželjna, rađe joj dam ribu i pire s graškom pa se mala najede i dobije uravnotežene hranjive tvari (nekad pojede više jednih makronutrijenata od drugih, al nije profi sportaš pa se ne zamaram puno omjerima i postocima).

I ne bih se zamarala i hranom i rutinom i dnevnom normom friškog zraka i negledanjem TV-a i ne znam čime još. Dovoljan ti je pothvat prvo savladati prehranu, a rutinu koliko stigneš u hodu jer velik je to zalogaj , a ne želiš se pritom izluditi. Isto tako jede li bio ili obični proso (npr.), lisnato il ne znam kakvo tijesto. Ja sam bila opsjednuta nekim "zdravim" stvarim jer svi trube kak ne smije niš bit špricano, trebaš dat otkaz da uzgajaš svoju mrkvu, bože sačuvaj upalit tv, mora biti toliko vani da misli da je beskućnik, mora visit na cici što duže... jer samo tako sam dobra mama. A onda prođe malo vremena pa se skuliraš i živiš neopterećeni život, u skladu s karakterom i ritmom obitelji.
A na internetu ćeš pročitati svašta. I na forumima, zato opće ne čitam neke teme.