Pokazuje rezultate 1 do 50 od 294

Tema: 16-mjesecna beba nema nikakvog reda!

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala casa.
    ma ne znam što bih ti rekla, nije baš benigno. Ona (mama kao dijete) dugo nije htjela žvakat i strahovito je izbirljiva, jede samo neku vrstu hrane, pripremljenu na određeni način, voće ne jede nijedno i tak. Ono najizbirljivija odrasla osoba koju poznajem uživo. I sama sam izbirljiva po pitanju nekih namirnica al ovo nije uobičajena izbriljivost, posebno ne za odraslu osobu.

Eh sad kad takva osoba dobije dijete valjda pretpostavlja da će takvo bit i dijete, a možda tu ima i neke geneteske predispozicije.
    Uglavnom dijete napunilo 3,4 god još ne žvače hranu, nikad nije pojelo krišku kruha ili bananu jer ne zna žvakat. Cijeli cirkus se rdai i stalno ga se nutka okolo po stanu, podu s hranom (miksanom kao za 8mj bebu).

Ja sam svojedobno sugerirala da potraže pomoć, nešto su jdnom probali, to nije bilo nešto i ostalo je na tome.

Što se tiče atmosfere, mama i tata su u ok odnosima jedino se nisu nekako smašli u roditeljstvu (posebno tata ), ja kad čujem o kakvim oni stavrima proomišljaju i organizaciji a imaju jedno dijete ko da se radi o 8-članoj obitelji u najmanju ruku.Sve im je komplicirano, teško, zahtjevno pa čak i obični izlazak iz stana zahtijeva posebne pripreme.

Eh da tata je jako živčan i napet, dobrim dijelom zbog roditeljstva. Htio bi dijete držati pod staklenim zvonom i poštedit ga ijedne suze i naznake stresa, a to naravno nije moguće i tu nastaju problemi a mama je plaha pa se ne zna suprotstavit.

sorry ako je OT, al taman su se dolučili da dijete krene u vrtić (koji mali zapravo voli) no i ta je praska napuštena jer eto curi mu nos pa bolje da je doma. Žao ni je djeteta jer ako ovako nastave završit će s hospitalizacijom. Valjda će se pokrenut rješavat mu problem žvakanja prije predškolske dobi jer dijete ni u vrtiću ne može ništa pojesti. Čak ni tih par sati od 9-12h što je išao.

A ne dao Bog da mu treba logoped ( a trebat će mu već dobrano kasni u govoru) to će njima bit već žestoka komplikacija i trauma da kako će mali sjedit i surađivat, to je stresno bla bla.. majke mi nekad se pitam s kojeg planeta su oni i kud se baš oboje takvih potrefiše ko par.

a ništa možda se neko čudo dogodi...
    Nece nitko dijete hospitalizirati jer ne zvace, ako dobija na tezini.
    Nece niti zbog toga sto ne govori ( a zvakanje , govor i razvoj mozga su povezani).
    Dijete vrlo ocito ima ozbiljnih problema sa senzorikom, kako im je prvo i jedino dijete nemaju ga sa kim uspiredivati, a njihovo " titranje " oko njega mu vise odmaze nego pomaze.
    ali to vec znas, napisala sam ti to na nekim drugim temama.
    kako nije tvoje dijete ne mozes napraviti nista, ako roditelji ne zele pomoc.
    Posljednje uređivanje od sirius : 27.12.2016. at 06:17

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •