-
Osoblje foruma
U zdravstvenim ustanovama s moje strane bare vjerojatno nikad nisu culi za usisavac i ciscenje nosa. Kupila sam i ja bila taj nastavak, onu arianu ili kako se vec zove, cak prilagodjenu americkom trzistu i usisavacima i onda shvatila da to ne zelim koristiti. Lijepo funkcionira i ona nose Frida kad bas zagusti, ali uglavnom ne stavljam u noseve nista, po preporuci pedijatra, a i vodjena zdravim razumom. Nos curi prema van kad je sekret tekuc, a ako je nos zacepljen, krecemo se negdje gdje bi okruzenje moglo pomoci da se otcepi.
Starije dijete ima cetiri godine i nikad nisam nos ocistila ni sa cim, osim onom pumpicom u rodilistu jer se najeo i nagutao mekonija pa su mu tim ocistili disne puteve. Nije imao upale uha (zbog sekreta, a ni inace). Nos mu curi redovito; ide u vrtic od 9.5 mjeseci.
Mladja kcer, sad ce godinu dana, ima zacepljen nos od rodjenja jer joj ovaj odozgo donosi boljke non stop, a i ona obitava u javnom prostoru od cetvrtog tjedna zivota pa joj je opcenito sudjeno biti izlozena virusima i bakterijama. Njoj ocistim nos Nose Fridom jer mi ona dozvoljava. Ali to je jednom po prehladi, mozda dvaput. I za nju je savjet pedijatra da ne cistimo ni sa cim, osim ako bas stvarno, ali stvarno treba. Fizioloska otopina, jedna kap, kad se sve zakori i obicno kupanje ne otapa zalijepljene smrklje. Nikako lijevati u nos samo zato sto je pri ruci i za nekakvu redovnu higijenu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma