Fitnessgirl - znam kako ti je. Taj sat u glavi, odbrojavanje do skoka markera i do razvijanja ciste...kismet sve dobro kaze za pretrage, napravi to i obvezno neka muz napravi spermiogram jer nema smisla da gubite (gubis) vrijeme ako je njegov sp los.
Iskreno cu ti reci, u tih cca godinu dana naseg "pravljenja bebe", bilo je stresa, bilo je ciklusa s forsanjima i ciklusa bez seksa uopce. U jednom trenutku nam je postao takav stres da smo prestali sa seksom. Kad zbrojim...ne mogu reci da smo nesto radili 12 ciklusa - nismo. Mozda pola od tog vremena. Mozda. Ali otisla sam doktoru i odmah dao uputnicu za humanu. I onda -muzev spermiogram los. Bezveze ja cekala, bezveze se mi trudili, bezveze mi skocili markeri....ali dobra je strana, kak mi je i mpo dr rekao - s obzirom na endo i njegov oat, iako su hormoni ok - sreca u nesreci sto ne morate prolaziti inseminacije, prirodnjake i sl. Odmah stimulacija i icsi. I eto...dobro je zavrsilo. Nisam niti na hsg morala kad je njegov spermiogram los, nema potrebe niti svrhe.
Drago mi je da ides odmah na pretrage, to je dobro i stvarno mislim da ne trebas nuzno cekati godinu dana s tom dijagnozom. Obvezno provjerite spermiogram prije hsg! I nemoj da ti slucajno netko uvali klomifen, to ne smijes piti s endo (ni ja ne bi znala da mi nisu rekli tu)!
A seks nek ostane u domeni razonode