Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
Tu najcesce padnem na svom roditeljskom ispitu i viknem na nju jer mi je to strasno za podnijeti.
nemoj vikati . nisi pala na roditeljskom ispitu , samo si u testu upisala krivi odgovor. uzmi brisalicu i ispravi:

pogledaj ju u oči, i mirnim, najmirnijim - ali ozbiljnim glasom - reci: NE DOZVOLJAVAM DA SAMNOM TAKO RAZGOVARAŠ, JER NI JA S TOBOM NE RAZGOVARAM NA TAKAV NAČIN.

i makni se.

kad nekoliko puta dođe u takvu situaciju, i ti svaki puta reagiraš na isti način - stvari će se promijeniti.

mislim da si previše primila srcu neke stvari (to je faza koju moraš proći), i nije potrebno da ti nešto takvo upropasti dan. kazna može imati samo kontraefekt, tj. dat će joj do znanja da te takvim ponašanjem može izbaciti iz takta .

tvoja kćer je zbunjena, jer je škola za nju velika promjena. tamo postoje neki obrasci ponašanja s kojima se ona do sada nije srela, i normalno je da ih isprobava kod kuće. ona samo provjerava (i uči) da li je nešto prihvatljivo ili ne.

na tebi je da ju vodiš, i da joj usađuješ prave vrijednosti. to je proces, i ne događa se preko noći. zato živce u džep - i u akciju!