Željela bih s vama podijeliti svoju priču tapkanja u izboru sporta za svog sina... čisto zato što nisam znala čega u Zagrebu sve ima...
Zimi smo obiteljski rado znali ići na klizanje.. bilo Šalata bilo koja od dvorana i klinci su uživali... viđali smo reklame za hokej i za umjetničko klizanje, ali sam znala da niti jedno nije dobar izbor za mog sina jer ga niti ne zanima ples (pa tako ni na ledu), a i nije tip koji bi uživao u grupnom i prilično agresivnom sportu... (više je individualac)
I onda sam čula za brzo klizanje i otišli smo na trening.. sport je relativno rijedak, ali vrlo zanimljiv.

Ono o čemu nisam imala pojma - trenira se cijele godine jer led je tu cijele godine /treninzi su svi na Velesajmu/! Uz treninge na ledu, tu su i suhi (kondicijski treninzi) - moguće je trenirati gotovo svaki dan, ali nije ništa obavezno i sve usklađujemo s obavezama u školi. Druga zanimljiva i za roditeljski džep bitna stvar - ne mora se kupiti ništa od opreme (specifične klizaljke, noževi, kombinezoni) već se posuđuju što je super jer klinci rastu.

Nikad nije kasno krenuti i ima početnika i predškolaca i u osnovnoškolaca, ali i par početnika srednjoškolaca (zato i nisam znala gdje smjestiti ovaj topic).

Klinci idu i na najtecanja.. i to odmah međunarodna,... prvo tu u regiji, ali kasnije i na druge kontinente.

Moj se klinac u ovome skroz našao i gušta skroz.. ako vam je ovo zvučalo zanimljivo.. dođite probati (prvi mjesec je besplatan.. ono za probu). Kada su treninzi piše ovdje: http://www.kbkmeteor.hr/raspored-treninga/

(ako to ne smijem staviti neka admin obriše.. googlajte.. u hr postoji ionako samo jedan klub brzog klizanja .. ne možete promašiti)