Probaj pustiti sve, ne pokušavaj se skoncentrirati na druge stvari, samo sve pusti.
Pokušaj se odmarati - spavati što više, ako ne možeš onda gledaj glupe serije ili komedije koje te vesele - smijeh opušta glatke mišiće, i miče nervozu koja koči trudove. Aktiviraj pomoć - neka netko drugi kuha i sve što treba, da bi se mogla uistinu opustiti.

E sad - nekome će naprotiv pasati nastaviti normalni ritam kroz trudove - i kuhati i ići po dijete u vrtić i štajaznam, ali kažeš da si iscrpljena i nervozna, pa zato preporučujem gornji pristup...

Kažeš da su ti se trudovi opet prorijedili kad si krenula u bolnicu, za koju si trebala skupiti hrabrosti - strah će uvijek zaustavljati trudove - to je refleksna reakcija na hormonalnoj razini - ako već nisi, preispitaj malo čega te strah i probaj to razriješiti.

Ja recimo, suludo, ali nisam mogla roditi dok nismo sredili kupaonicu - prenijela hrpu, ali dan nakon što je profunkcionirala sam rodila bez problema - do tada su me trudovi zezali dolascima i odlascima - taman se ponadaš i onda nestanu :D Naš mozak je moćna zvijerka :D