Niz...
...zapravo, nisam skroz do kraja definirala to miješanje... ne samo da mislim umjesto njega, nego ne znam ni “koliko puno bi on trebao učiti”. Trenutno sam na porodiljnom, pa ne ostaje u boravku (bude od 2. razreda). I teško mi je procijeniti koliko bi on trebao raditi doma. Zadaću svu on obično napiše za pol sata. Je l to to?
Neki iz boravka nose torbu doma, pa im svaki dan pogledaju. Neki nose samo petkom.
Na roditeljskom su rekli da vikendom vježbamo čitanje i pisanje. Ja mu povremeno dajem zadatke za vježbanje iz nekih dodatnih knjižica koje smo kupili... a on bi nekad samo gledao crtiće pa mu se ne da ništa povrh zadaće... tu nisam sigurna dokle da ga ganjam... ako nema većih poteškoća s gradivom, a nema, ne znam procijeniti koliko bi “dodatno ili više” trebao raditi. Učiteljica mu je dosta flegma po tome. Kaže da joj je jedan od boljih i da nema s njim problema, a masu puta mu ne da ništa za zadaću. Kaže, “žao mi ga je”. A ja si opet mislim, pa što rade u boravku ako on nije dobio ništa. Onda ona kaže da su neki jako spori pa nadoknađuju u boravku od jutra. Eto. Tu se premisljam i stalno kalkuliram između toga da “izvučem najbolje iz njega” i “da ne budem nabrijana i preambiciozna mama”.