Hello i pozdrav svim mamama
Svog sinčića sam isključivo dojila 6 mjeseci, i išlo nam je savršeno.
uredno je dobivao na težini, a naročito se izdužio..
Prva dva mjeseca napredovao je po 950 grama, poslije nesto manje, a onda stagnacija..
Sa 4 i pol mjeseca dobio je 500 tinjak grama, pa je pedijatrica vec tad preporucila da podebljamo sa umjetnim mlijekom prije spavanja..
Ja sam odbila i rekla da cemo vidjeti na sljedecoj kontroli..
U medjuvremenu smo poceli sa dohranom ( voc i povrce ) koju je prihvatio bez problema..
Medjutim na zadnjoj kontroli vaga je pokazala da je zadnjih mjesec i pol dana dobio samo 400 grama ( duzina je ponovo sjajna, narastao tri cm).
Moram naglasiti da je rodjen sa 3040g, a sada ima 6200, sto znaci da je uspio udvostruciti svoju porodjajnu tezinu u pola godine..
Doktorica kaze da vjerojatno nemam vise toliko mlijeka, a mozda je i u pravu..J
a sam kao malo i primjetila da mi se grudi vise ne pune brzinom kao prije, ali sam pomislila da umisljam..Kako Vito stalno siše, tesko je primjetiti koliko se mlijeka uistinu stvara..
Pedijatrica kaze da je moguce da s obzirom na toplije vrijeme organizam pojecano luci tekucinu, a ja ne unosim dovoljno tekucine nazad ( moguce, jer nisam neka vodopija, moram se siliti popiti te 2-3 litre)
Sta da radim, je li moguce povratiti kolicinu mlijeka ili ipak moram dodati tu glupu bocicu prije spavanja??
By the way, Vito se budi po noci u jednakim razmacima kao i sa dva mjeseca..( od 20h do ponoc, jedan..pa onda u tri, sest, osam)