Citiraj Bajbiblue prvotno napisa Vidi poruku
DA, sanjka, ja nisam znala opcenito za.polne hormone, sve sam od vas ucila.. I sad mi je bas krivo.. A ni ginic kad mi je dao uputnicu nije spomenuo kad se koji hormon vadi. ja sam dobila uputnicu ali lad Sam cula da cu cekati po dva mjeseca na rezultate odustala sam. A sta sad.. Tako je kako je..
Ne znam u kojem si gradu, ali u Rijeci su rezultati oko tjedan dana nakon vađenja za progesteron.. U istom ciklusu vadiš dva puta ( to je bitno, ne u dva ciklusa). Od 3-5 dana ciklusa (brojiš od prvog dana menstruacije, znači još za vrijeme krvarenja) vadi se LH, FSH i E2. Nakon 17 dana od tog vađenja, znači 20-22. dan tog istog ciklusa vadi se progesteron (P).

Tada oba nalaza odneseš liječniku. Nema smisla ako se radi drugačije, tj. liječnik ne može znati da li je OK ili ne. Jedino žene koje uopće nemaju menstrualni ciklus ne moraju paziti koji dan će vaditi spolne hormone.

Na stranici svakog laboratorija sve to mora pisati. Našla sam neki lab http://www.synlab.hr/usluge/pacijent...lnih-zlijezda/