Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Trigonometrija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Svi smo u srednjoj u drugom razredu, ali mladi šef i neki njegovi vršnjaci tvrde da su radili u osnovnoj

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Svi smo u srednjoj u drugom razredu, ali mladi šef i neki njegovi vršnjaci tvrde da su radili u osnovnoj
    Ne bih rekla... To je gradivo srednje škole, a gdje i kada će započeti s trigonometrijom ovisi o potrebama konkretne škole.

Moj E. u tehničkoj školi to je imao već u prvom polugodištu prvog razreda (baš zato jer im treba za fiziku i stručne predmete) ali L. u mat.gimnaziji s tim je krenuo kasnije od brata, u prvom polugodištu drugog razreda.

Može biti da je tvom mladom šefu isto neki nadobudni prof. fizike to objasnio u osnovnoj školi, samo zato da učenici steknu osnovne pojmove o tome.

Ja se sjećam da je meni tata pokazao trigonometrijsku kružnicu (tako se nekada radilo) a mi smo u srednjoj učili trigonometrijski trokut. Tako rade i moja oba sina, osnovne pojmove uče na trokutu. Nije to ni bolje ni gore, nego biraš ono što ti je prikladnije za konkretnu upotrebu,jer ti za fiziku bolje posluži kružnica da se dobije dojam kako nastaje sinusoida, a za matematiku je lakše zapamtiti pojmove na trokutu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih rekla... To je gradivo srednje škole, a gdje i kada će započeti s trigonometrijom ovisi o potrebama konkretne škole.

Moj E. u tehničkoj školi to je imao već u prvom polugodištu prvog razreda (baš zato jer im treba za fiziku i stručne predmete) ali L. u mat.gimnaziji s tim je krenuo kasnije od brata, u prvom polugodištu drugog razreda.

Može biti da je tvom mladom šefu isto neki nadobudni prof. fizike to objasnio u osnovnoj školi, samo zato da učenici steknu osnovne pojmove o tome.
    on je samo mlađi od mene 2 godine, ali veli on ( tad iz grada) i njegov vršnjak (iz gorice) da su to učili na matki

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    on je samo mlađi od mene 2 godine, ali veli on ( tad iz grada) i njegov vršnjak (iz gorice) da su to učili na matki
    Ma ja se sjećam da je prof. iz fizike u OŠ tumačio to, ali ne na nastavi nego ekipi koja je išla na natjecanja. Tako je možda bilo i iz matematike. Na redovnoj nastavi sigurno nije bilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •