Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
Svi smo u srednjoj u drugom razredu, ali mladi šef i neki njegovi vršnjaci tvrde da su radili u osnovnoj
Ne bih rekla... To je gradivo srednje škole, a gdje i kada će započeti s trigonometrijom ovisi o potrebama konkretne škole.

Moj E. u tehničkoj školi to je imao već u prvom polugodištu prvog razreda (baš zato jer im treba za fiziku i stručne predmete) ali L. u mat.gimnaziji s tim je krenuo kasnije od brata, u prvom polugodištu drugog razreda.

Može biti da je tvom mladom šefu isto neki nadobudni prof. fizike to objasnio u osnovnoj školi, samo zato da učenici steknu osnovne pojmove o tome.

Ja se sjećam da je meni tata pokazao trigonometrijsku kružnicu (tako se nekada radilo) a mi smo u srednjoj učili trigonometrijski trokut. Tako rade i moja oba sina, osnovne pojmove uče na trokutu. Nije to ni bolje ni gore, nego biraš ono što ti je prikladnije za konkretnu upotrebu,jer ti za fiziku bolje posluži kružnica da se dobije dojam kako nastaje sinusoida, a za matematiku je lakše zapamtiti pojmove na trokutu.