-
Nije ti problem samo u tome što izbjegavati, a što jesti, ima puno s gastritisom i u kako i kada.
U to spada:
- Ujutro je lakše, popodne je teže (to znači, ako ćeš "riskirat" s nečim, veća je šansa da ćeš se izvuć' ujutro bez posljedica, a manja popodne)
- Ključno je ne gladovati pa imati 3 krupna obroka, hranu rasporediti u barem 5 obroka, tipa bolje ručak u dva puta rasporediti s razmakom od 2-3 h, nego bit gladan pa velika količina, zaustavit se prije sitosti - a ovo pogotovo za popodnevni dio - ne jesti nakon 19 h navčer
- Par sati nakon jela ne leći niti pregibati prema dolje (tipa skupljat nešto s poda na način da ne saviješ koljena, nego da samo presamitiš sebe u području struka)
Mene, kad smeta baš jako, smeta sve, kad je neka mirnija faza, ne smeta gotovo ništa, a te faze se izmjenjuju dinamikom par mjeseci ili pola godine - najteže je nekako na proljeće i na jesen.
To je moje iskustvo - znači, da ovisi o puno toga i ne smeta uvijek isto. Ono što baš apsolutno izbjegavam su tuna, paprika, luk i češnjak i rajčica, na način da zaloga-dva, mrvicu šuga itd. neće napravit kraval, ali to ne jedem baš (mogu juhu s lukom, ali izbjegavam baš luk jest). Alkohol - zapravo samo pivo. Jaki začini, meksička i kineska hrana - đenja. Gazirano bi trebalo biti no-no za gastritis, a banane dobre, ali to je prilično individualno... npr. nekima đumbir super, meni otrov.
Sretno! To je smetnja i s logističke strane nešto za uzimati u obzir (ne možeš jesti gdje i kad ti se svidi, nego planirati dan ili imat sa sobom za svaki slučaj nešto što možeš prigrist), ali nije najgore što čovjeku može dogoditi.
Posljednje uređivanje od ina33 : 19.01.2017. at 17:29
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma