Results 1 to 50 of 3965

Thread: Što čitate 3.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Optimist's Avatar

Evo, ja bih preporučila Ferićev Kalendar Maja.

Quote Originally Posted by Optimist View Post
    Evo, ja bih preporučila Ferićev Kalendar Maja.
    Kalendar Maja je izvrstan roman a kad smo kod Ferića, za preporuku je i njegov kasniji roman, "Na osami blizu mora".

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b View Post
    Kalendar Maja je izvrstan roman a kad smo kod Ferića, za preporuku je i njegov kasniji roman, "Na osami blizu mora".
    Ferića volim, skoro sve čitala, Kalendar Maja mi je odličan, Osama uh... teško sam je probavila. Ne znam zašto. Previše pervezija i ljetnog seksa u sto kombinacija. Djeca Patrasa su mi OK... a ne znam zašto me baš ova umela. Ne znam je li to literatura za mame .
    Last edited by ina33; 13.03.2019 at 14:31.

Quote Originally Posted by ina33 View Post
    Ferića volim, skoro sve čitala, Kalendar Maja mi je odličan, Osama uh... teško sam je probavila. Ne znam zašto. Previše pervezija i ljetnog seksa u sto kombinacija. Djeca Patrasa su mi OK... a ne znam zašto me baš ova umela. Ne znam je li to literatura za mame .
    Pa i u Kalendaru Maja ima svega zapravo, recepcija Ferića najviše ovisi o individualnom ukusu. Iako mu se mora priznati da je majstor stila i izvrsno vlada formom romana, a sad, izbor tema je druga stvar...

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b View Post
    Pa i u Kalendaru Maja ima svega zapravo, recepcija Ferića najviše ovisi o individualnom ukusu. Iako mu se mora priznati da je majstor stila i izvrsno vlada formom romana, a sad, izbor tema je druga stvar...
    Zapravo ne znam odgovor zašto mi je Na osami tako tužna knjiga, za razliku od svih drugih - teme i drugih su kontroverzne (tj. kontroverzno iskrene), ali Na osami mi je ostal anekako najviše osamljenija, najviše puna nekog tužnog seksa i neispunjenosti. Maybe it's just me koja se mijenjam s godinama. Pa ako anegdotalno izvlačim da mi je Ferić s godinama sve tužniji, onda ga ne bih preporučivala mamama... kao ni, npr., najnoviju Drakulićku. Too depressing.

Olga Tokarczuk i Pluga bi ja nekoj mami preporučila. I Ulickin opus.

A mama koja voli Franzena bi, u mojim očima, dobila dodatni bonus .

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by ina33 View Post
    Da, i meni je Ferić odličan, ali imam drugačije dojmove o pojedinim djelima: Osama mi je bila bolja od Kalendara Maja....

S druge strane, tek kasnije mi je pao šaka Anđeo u ofsajdu i to je bilo totalno razočaranje. Baš baš mi se nije svidjelo. Ne znam da li me uhvatilo na krivoj nozi, ali to ne bih ponovno uzela u ruke nikako. Kalendar Maja mi je imao dosadnih mjesta, a evo - Osama mi je bila dobra.

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Da, i meni je Ferić odličan, ali imam drugačije dojmove o pojedinim djelima: Osama mi je bila bolja od Kalendara Maja....

S druge strane, tek kasnije mi je pao šaka Anđeo u ofsajdu i to je bilo totalno razočaranje. Baš baš mi se nije svidjelo. Ne znam da li me uhvatilo na krivoj nozi, ali to ne bih ponovno uzela u ruke nikako. Kalendar Maja mi je imao dosadnih mjesta, a evo - Osama mi je bila dobra.
    meni su sve nabrojane super
    a Anđeo u ofsajdu sam prvi put čitala 02/2002. kad sam ležala u bolnici radi ektopične trudnoće
    i meni je bila toliko dobra
    smijala sam se naglas
    ružno reć, ali ona priča o sahrani curice, meni su suze frcale od smijeha
    grozno, valjda sam bila malo psih i hormonalno pomaknuta
    uglavnom mi je knjiga ostala u sjećanju kao presuper

nakon 10 godina sam je išla ponovo čitati
    niš posebno
    nit mi je bila više tako smiješna
    niti tako dobra

to što kažeš, na kakvoj nozi te uhvati