Na temelju komentara ovdje - imam neki čudan osjećaj da je ljudima najbolja prva Ferićeva knjiga koju pročitaju, a onda ostale sve lošije.... Meni je baš takav dojam bio. Ne tvrdim da sam u pravu. To je subjektivno - već sam zaključila.
Zapravo, i za druge autore i knjige općenito kod mene vrijedi isti subjektivni kriterij - nikako mi nije svejedno da li nešto dođe na red tijekom godišnjeg odmora ili onako bzvz kroz godinu, kad nemam ni mentalnog ni fizičkog kapaciteta da se posvetim knjizi. Često nije problem u autoru i djelu.
Tako je. Ma, ne samo to - nego koja sam faza, što me zanima, sto toga. Mislim da ovdje možda samo tanja_b (skužajte ako nekog još nisam skužila) može onako nekako polu-objektivno-stručno reći to je pisano ovako onako pa je dobro ili nije dobro... Ja konkretno mogu samo reći što mi se svidjelo i zašto - a zašto uglavnom neće imati uporište u nekoj teoriji literature, nego... štajaznam - tema, način opisa, što me zanima, što ne.
Mislim, može knjiga koja koketira s matematikom bit napisana za književnog Nobela - nema tu ništa za mene. Može knjga koja koketira s puno referenci na glazbu, umjetnost, politiku (ali s detaljima pravaca i stranaka) bit napisana za Nobela - nije za mene.
Može neka knjiga objektivno za 3 bit o nekoj temi koja mene osobno, iz nekog razloga, pali - tipa odnos čovjeka i povijesnih zbivanja, neka unutarnja previranja, il' ono što bi Kekin nazvao "francuska drama" - ja ću na to bit prijemčivija.