Stranica 71 od 79 PrviPrvi ... 21616970717273 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,501 do 3,550 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Lucia Berlin: Priručnik za spremačice

Zapravo sam shvatila da imam problem s tim kratkim pričama. Nije da ih ne volim, naprotiv, zgodne su za čitanje, naročito ako su dobre, ali dogodi mi se da ih nakon nekog vremena većinu zaboravim i teško mi se sjetiti o čemu je u svima njima bilo riječi.
    Ove su kratke priče vrlo upečatljive.
    Bolje rečeno, riječ je o odličnom štivu, međutim, barem za mene, teško "probavljivom".
    Ne iz razloga što se teško čitaju, nego isključivo zbog sadržaja. Naime, toliku količinu jada proisteklog od alkohola, droga, željenih i neželjenih trudnoća, neurednog života, nastavi niz, teško može spasiti i doza humora koja se stidljivo tu i tamo provlači kroz tekst.
    Muka mi je bilo od svega.
    I od tih njihovih praonica rublja .
    A najviše od činjenice da je ova zbirka priča velikim dijelom autobiografskog karaktera, pa pomislih na kraju, wow, ta je žena proživjela u životu scile i haribde, radila svakojake poslove, udavala se za različite ljude, rađala djecu, i nije se prepuštala malodušju!
    U usporedbi s tim, sagledah svoj mali, prosječni život kao prilično dosadan, pa mi je i to dalo misliti .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad malo predahneš od Priručnika za spremačice, preporučujem i drugu zbirku priča iste autorice, Večer u raju
    Ta je nešto blaža, a ipak ostaje prepoznatljive tematike, stila i atmosfere. Priče su vrhunske!

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Kad malo predahneš od Priručnika za spremačice, preporučujem i drugu zbirku priča iste autorice, Večer u raju
    Ta je nešto blaža, a ipak ostaje prepoznatljive tematike, stila i atmosfere. Priče su vrhunske!
    Hvala ti, tanja, znaš da volim tvoje preporuke!

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Angie Thomas, The hate U give
    ispripovijedana glasom 16-ogodišnje crnkinje koja je bila svjedok ubojstva (policijac upucao njezinog prijatelja bez valjanog razloga) i sad se lomi, skupa sa svojim roditeljima koji su je upisom u privatnu bjelačku školu nastojali izdvojiti iz opasnog susjedstva, treba li svjedočiti i uperiti svjetla reflektora na sebe ili šutjeti i ostaviti tako zločin nekažnjenim, ali se zaštititi od svih problema koje će im to donijeti u zajednici.
    Kad sam išla guglati je li prevedena kod nas, vidjela sam da postoji čak i film. Meni je slučajno dopala šaka, ostavljena mi je na dar, pa ako je netko zainteresiran, mogu proslijediti.
    Procitala the hate U give. Malo mi je zasmetalo sto ima previse psovki, citala sam prevod pa imam osjecaj da se prevodilac malo tu zagubio. Sigurna sam da bi bilo bolje da sam citala na engleskom, nekako bi sve prirodnije zvucalo. Inace knjiga mi se jako dopala! Odgledala sam i film, ali film nije ni primaci, izmjenjali su dosta i izostavili neke botne scene!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Milenko Bodirogić: Po šumama i gorama

Jedna od onih knjiga za koje saznam slučajno, preko Booksine stranice, a zatim i preko Jergovićevog teksta (inače nisam obožavatelj Jergovića, ali ovi njegovi prikazi često pozivaju na čitanje).
    Dakle: ovo nije knjiga o planinarenju po planinama bivše nam države iako se radnja vrti upravo oko hodanja. Dva stričeka u zrelim godinama bazaju "po šumama i gorama", svaki put nekim drugim povodom, i pritom evociraju (jedan od njih) sjećanja na partizanski pokret, na zbivanja 40-tih godina, ali i na mnogo toga drugoga. Pomalo otkrivamo i njihove životne priče, i kako knjiga odmiče, sve više sam se pitala "zar oni i dalje misle planinariti???". Počinju s Fruškom gorom, a zadnje poglavlje je o Triglavu, tu sam se već hvatala za glavu prema kraju mi je to izgledalo kao neki planinarski danse macabre, gdje se protagonisti ne penju, nego bauljaju, padaju u blato, teturaju po mraku, a bogme i povraćaju na stazi i nakon toga nastavljaju uspon.
    Sve u svemu, vrlo zanimljiva knjiga, prvenstveno zato što nije onakva kakvom mi se činila u početku. Osebujna je, originalna, sigurno je neću skoro zaboraviti. A dobila sam i želju da jednom odem na Frušku goru.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jurica Pavičić: Prometejev sin

Odličan je i ovaj Pavičićev novi roman, koji se djelomice poziva na neke situacije, a i likove iz Crvene vode.
    Premda mi se čini da je 'Crvena voda' nekako potpuniji, zaokruženiji, usudila bih se reći i kompleksniji roman, 'Prometejev sin' zadržava one već poznate Pavičićeve teme, lightmotiv je i dalje Dalmacija u vrijeme tranzicije, što smo sve izgubili i što (ni)smo dobili u vremenima promjena...
    Radnja je smještena na Škoju (eto, još jedan 'otočni roman', je li ono tanja.b već primjetila da su u zadnje vrijeme naši pisci poneseni otocima? ), riječ je o imaginarnom otoku, ali svima nam je jasno da to može biti bilo koji dalmatinski otok, glavni lik već nam je poznat iz prethodnog romana, čak je i dio radnje nastavak već načete teme, očito je autor htio pomnije razraditi ideju kupovanja/prodavanja imanja koja su nečija djedovina, u korist izgradnje novih infrastrukturnih i inih rješenja...
    Kad već povlačim paralele s Crvenom vodom, ne mogu ne primijetiti nešto što mi je kod tog romana upalo u oči, a na slično sam naišla i u ovome. Pa sad ne znam je li to greška pisca / korektora / kogaveć, ili je to namjerno i svjesno ostavljeno (samo ne vidim koji je razlog ). Naime, u Crvenoj vodi lik u birtiji naručuje pivo, da bi na kraju platio kavu, dok u Prometejevu sinu popije čaj, i opet na kraju plati kavu . Možda sam previše sitničava, ali te nelogičnosti mi odmah upadnu u oko (doduše, možda je stvar u frazi, kao kad s frendovima "odemo na kavu", a zapravo se odemo malo podružiti, dok svatko pije svoje piće... ).
    Sad sam se sjetila da je već netko komentirao nelogičnosti iz ovog romana, bile su u pitanju manjige, čini mi se...? .

Anyway, roman je zanimljiv, brzo se i lako čita, zapravo, baš je za preporučiti!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Naime, u Crvenoj vodi lik u birtiji naručuje pivo, da bi na kraju platio kavu, dok u Prometejevu sinu popije čaj, i opet na kraju plati kavu .
    Ovog iz Crvene vode se ne sjećam, ali u Prometejevom sinu sam i ja primijetila tu zbrku čaj/kava kao i vremenske uvjete. U jednom poglavlju lik izlazi iz kuće po kiši, a onda malo kasnije kiša ponovo počne padati kao da taj dan uopće nije padala Općenito sam imala dojam da se Pavičić žurio da dovrši ovaj roman.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovog iz Crvene vode se ne sjećam, ali u Prometejevom sinu sam i ja primijetila tu zbrku čaj/kava kao i vremenske uvjete. U jednom poglavlju lik izlazi iz kuće po kiši, a onda malo kasnije kiša ponovo počne padati kao da taj dan uopće nije padala Općenito sam imala dojam da se Pavičić žurio da dovrši ovaj roman.
    Hahah, to nisam "ubrala", možda stoga što kad pada kiša (na otocima je to pogotovo izraženo), zna padati "na refule", ono, pljusne, pa zasja sunce, pa opet plusne, i tako...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Angie, hvala na preporuci za 'O tiraniji' od Snydera, odlicna mi je, ta sad ide na Audibleu. Citam 'balticku pastoralu' Led, zasad mi je odlicna, obozavam opise prirode i kad nema previse likova i radnje u izokiranim mjestima, a provlaci se neka opasna nota koja se zasad samo naslucuje. Negdje sam na pola. Jedino sam guglala zo otocje, planina na naslovnici je fejk, to je sve ravno .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.12.2020. at 23:27

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da još malo reklamiram domaće autore:

Marko Gregur: Vošicki

Ovaj roman bi mi sasvim sigurno promaknuo da nije ušao u finale nagrade "Fric" pa se o njemu zadnjih dana malo više piše. I dobro da sam ga pročitala, jer je riječ o stvarno kvalitetnoj, slojevitoj i dojmljivoj knjizi, iako je u početku malo teže pohvatati odnose među likovima.
    Roman o koprivničkom knjižaru češkog porijekla, Vinku Vošickom, njegovom životu, radu i prije svega opstanku u kojekakvim društveno-političkim uvjetima (1. svjetski rat, pa Kraljevina Jugoslavija, ekonomska kriza, 2. svjetski rat, poratni prevrati i događanja). Osim o Vošickom, ovo je još više roman o Koprivnici iz prve polovice 20. stoljeća, pojavljuje se dosta autentičnih povijesnih likova (između ostalog, zorno je opisan i atentat na kralja Aleksandra 1934., što me na trenutak podsjetilo na "Maratonce" ).
    Autor je za ovu knjigu skupljao autentičnu građu, uspio je kontaktirati sina Vošickog (koji je, btw, fizičar i radio je u CERNu gotovo cijeli radni vijek) i njegovog posinka.
    Na trenutke mi je bilo žao što u romanu nema više o profesionalnom radu Vošickog, doznajemo za Krležu i Karla Maya, ali nekako usput. Ali to je samo mala zamjerka.
    Za one koji vole čitati knjige kao presjek jednog vremena, svakako preporučujem!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovaj roman bi mi sasvim sigurno promaknuo da nije ušao u finale nagrade "Fric" pa se o njemu zadnjih dana malo više piše. I dobro da sam ga pročitala, jer je riječ o stvarno kvalitetnoj, slojevitoj i dojmljivoj knjizi, iako je u početku malo teže pohvatati odnose među likovima.
    Roman o koprivničkom knjižaru češkog porijekla, Vinku Vošickom, njegovom životu, radu i prije svega opstanku u kojekakvim društveno-političkim uvjetima (1. svjetski rat, pa Kraljevina Jugoslavija, ekonomska kriza, 2. svjetski rat, poratni prevrati i događanja). Osim o Vošickom, ovo je još više roman o Koprivnici iz prve polovice 20. stoljeća, pojavljuje se dosta autentičnih povijesnih likova (između ostalog, zorno je opisan i atentat na kralja Aleksandra 1934., što me na trenutak podsjetilo na "Maratonce" ).
    Autor je za ovu knjigu skupljao autentičnu građu, uspio je kontaktirati sina Vošickog (koji je, btw, fizičar i radio je u CERNu gotovo cijeli radni vijek) i njegovog posinka.
    Na trenutke mi je bilo žao što u romanu nema više o profesionalnom radu Vošickog, doznajemo za Krležu i Karla Maya, ali nekako usput. Ali to je samo mala zamjerka.
    Za one koji vole čitati knjige kao presjek jednog vremena, svakako preporučujem!
    Puno ti hvala na ovome... Pojma nisam imala, a obitelj poznajem iz mladosti. Ja sam iz istog grada.Moram i bratiću reći. Sigurno ne zna, jer bi mi u protivnom javio...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovaj roman bi mi sasvim sigurno promaknuo da nije ušao u finale nagrade "Fric" pa se o njemu zadnjih dana malo više piše.
    Super, tanja_b, ja baš volim čitati domaće autore .

Evo, prijavljujem i ja jednoga od kandidata za nagradu "Fric":

Ivica Prtenjača: Plivač
    Prtenjača ima jedan osebujan stil, lijepu rečenicu, puno refleksivnosti u stilu, čak i poetične trenutke...
    Njegovo mi je "Brdo" svojevremeno bilo ugodno iznenađenje, vrhunski kratak roman!
    Plivač je knjiga o tome kako se osjeća mladi čovjek u situaciji neposredno pred rat. Glavni junak je zapravo antijunak, preplašeni dvadesetogodišnjak koji strahuje od nadolazećeg rata, odlazi na otok (evo još jednog djelomice "otočnog" romana!), upoznaje djevojku, obuzet je raznim mislima...
    U svakom slučaju, zgodno, meni se svidjelo...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Charlotte Link - Prevarena, zanimljiv i napet triler, preporučam...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cappy prvotno napisa Vidi poruku
    Charlotte Link - Prevarena, zanimljiv i napet triler, preporučam...
    Jao, ovo mi je poznato, ali ne mogu se sjetiti radnje....

(To mi je najgore - uđem u knjižnicu, namjerim se na neki novi krimić i nakon 20 stranica zaključim da sam to i prije čitala, uffff....)

Kad sam već spomenula krimiće - trenutno sam počela čitati Duboku tamu https://www.hocuknjigu.hr/proizvodi/...ki/duboka-tama - na prvu izgleda sasvim dobro. Moglo bi se sviđati mojim sinovima (hakeri i slično).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.12.2020. at 15:17

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam već spomenula krimiće - trenutno sam počela čitati Duboku tamu https://www.hocuknjigu.hr/proizvodi/...ki/duboka-tama - na prvu izgleda sasvim dobro. Moglo bi se sviđati mojim sinovima (hakeri i slično).
    Zvuči zanimljivo...stavljam na svoj popis...skužila sam da čitam dosta krimića u zadnje vrijeme : ) Vidim tu na tvom linku dolje " A onda je nestala " Lise Jewell, nju sam nedavno čitala, početak me baš zaintrigirao no kasnije su me neki elementi razočarali, no dajem joj prolaznu ocjenu. Prije Prevarene sam čitala Paket , Sebastiana Fitzeka , on mi je baš sjeo...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

"Vošicki" je i dobio nagradu Fric za prošlu godinu - sasvim zasluženo. Uostalom, protagonist romana je osobno i surađivao sa Fricom

Jutarnji list - Marku Gregoru za knjigu o češkom doseljeniku Vošickom, suradniku Krleže, uručena nagrada Fric

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Baš sam i mislila da bi tebi ta knjiga mogla biti posebno interesantna

Evo još malo o knjizi i protagonistu: https://www.vecernji.hr/kultura/malo...unisti-1411982

I meni bi knjiga promakla, kako rekoh, da nije ušla u finale za nagradu pa se taj naslov počeo više spominjati. Zato imu i radim ovdje reklamu, jer mi se čini da domaći autori ponekad prečesto prolaze ispod radara, a bez razloga - imamo zaista vrlo kvalitetnih autora i knjiga. Moram reći da me Marko Gregur svaki put ugodno iznenadi, odlično piše!

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nisam se nikada aktivno uključivala, ali sam puno puta koristila ovu temu za pronalazak inspiracije za čitanje. Sad vas molim pomoć.
    Molim preporuke za knjige koje imaju povijesnu tematiku, znači recimo povijesni roman ili roman koji se dijelom dotiče nekih povijesnih detalja za uveseljavanje mog oca povjesničara. Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koje povijesno razdoblje te interesira?
    I, tražiš li prvenstveno povijesni roman (znači onaj kojem je tema neki povijesni događaj), ili roman s povijesnom podlogom, gdje se sudbine likova prelamaju na povijesnoj pozadini (takvi su meni najdraži)?

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Koje povijesno razdoblje te interesira?
    I, tražiš li prvenstveno povijesni roman (znači onaj kojem je tema neki povijesni događaj), ili roman s povijesnom podlogom, gdje se sudbine likova prelamaju na povijesnoj pozadini (takvi su meni najdraži)?
    Ne nužno povijesni roman, ali da ima neke povijesne elemente. Nisam mislila na neko posebno razdoblje iako ga razdoblje drugog svj.rata kao povjesničara najviše zanima
    Kradljivicu knjiga ima. Znam da ga je primjerice Jarčevo slavlje oduševilo.
    Hvala na preporukama.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj anitalu prvotno napisa Vidi poruku
    Ne nužno povijesni roman, ali da ima neke povijesne elemente. Nisam mislila na neko posebno razdoblje iako ga razdoblje drugog svj.rata kao povjesničara najviše zanima
    Kradljivicu knjiga ima. Znam da ga je primjerice Jarčevo slavlje oduševilo.
    Hvala na preporukama.
    Ako nije pročitao Put u Gonars Nikole Petkovića - evo poveznice s drugim svjetskim ratom, a fantastičan roman i dobitnik T-portalove nagrade za roman godine

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na prvu mi pada na pamet Kradljivica knjiga
    također Eva spava
    Posljednje uređivanje od emily : 15.12.2020. at 16:20 Razlog: nadopuna

chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Najtoplije preporuke za Preobraćenicu Stefana Hertmansa. Razdoblje križarskih ratova u Europi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vasilij Grossman: Život i sudbina - izvrstan, fantastičan, ali i prilično težak i tragičan roman. Radnja se vrti oko bitke kod Staljingrada.

Onda, na ovoj temi smo spominjali finskog autora Kjella Westoa: Ovuda smo nekada hodali - presjek finskog društva prve polovice 20. stoljeća

Meni osobno su izvrsni bili dnevnici Viktora Klemperera, Želim svjedočiti do kraja - 2. svjetski rat u Njemačkoj iz perspektive židovskog profesora kojem su postupno oduzimana sva prava

Richard Flanagan: Uskim putem duboko na sjever - 2. svjetski rat u jugoistočnoj Aziji, ali i život nakon rata

Irene Nemirovsky: Francuska suita - dojmljiva, snažna slika Francuske u prvim danima rata (2. svjetskog), i za vrijeme okupacije. Na žalost, "suita" je ostala nedovršena zbog autoričinog nepoželjnog porijekla.

Charles Lewinsky: Sudbina obitelji Meijer - presjek života dvije židovske obitelji u Švicarskoj od kraja 19. stoljeća do 2. svjetskog rata. Interesantno jer prikazuje naličje švicarske neutralnosti i demistificira njihovu poznatu toleranciju

Od domaćih autora, dosta hvale dobio je nedavno objavljeni roman mlade Ene Katarine Haler: Nadohvat - drugi svjetski rat na Baniji i u Zagrebu. Roman ima svojih mana, ali treba uzeti u obzir da ga je napisala 24-godišnja studentica, a napisani roman bolji je od mnogih djela etabliranih pisaca

A i roman Vošicki, o kojem sam pisala prije par dana, daje zanimljiv uvid u 20. stoljeće kroz sliku podravskog gradića, s dosta autentičnih likova i događaja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zeleni šator, Ljudmile Ulicke
    sjajan roman!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Europi, Geerta Maka

nije fikcija, ali je meni genijalna i baš zanimljiva
    (volim povijest, a posebno povijest 20. stoljeća)

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ako ima stripopratiteljica... Treba mi preporuka za neki Fibrin noviji strip, izašao oko sajma... Sin city, tako nešto.... Hvala!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ima stripopratiteljica... Treba mi preporuka za neki Fibrin noviji strip, izašao oko sajma... Sin city, tako nešto.... Hvala!
    Je li to ovaj koji tražiš?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tanja, je li se sjecas u koliko knjiga dolaze kempererovi dnevnici?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Tanja, je li se sjecas u koliko knjiga dolaze kempererovi dnevnici?
    Klempererovi, misliš? To je jedna knjiga, predstavlja izbor iz dnevnika 1933.-45., ova: https://disput.hr/shop/zelim-svjedociti-do-kraja/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Klempererovi, misliš? To je jedna knjiga, predstavlja izbor iz dnevnika 1933.-45., ova: https://disput.hr/shop/zelim-svjedociti-do-kraja/
    Hvala ti! Zapravo sam ga mislila slušati na Audibleu, ali tamo imaju neku drugu knjigu (Čovjek želi vječno plakati, tako nekako, a ta na Goodreadsu ima nižu ocjenu), nemaju dnevnike, a baš sam se veselila tom formatu. Mene oduševila publicistika O tiraniji od Snydera koju je Angie preporučila, napravila sam cijeli popis preporučene literature iz te knjige koju ću dalje uzimati s Audiblea, Klemperer je preporuka iz te knjige. Angie, hvala ti - baš mi je ta knjiga kao referentna literatura, 2x sam je odslušala jer je slušanje u vožnji i dok se kuha ipak manje koncentrirani oblik "čitanja".

Eddy mi je isto odličan, to se proguta u jednom danu, je li netko čitao njegove druge knjige?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tanja_b, ne taj najskuplji. Mislila sam uzeti onaj najjeftiniji plus još neki novi Fibrin, za jednog kolekcionara. A ne kužim se dovoljno.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Zelim vam svima zahvaliti na preporukama knjiga hrvatskih autora.

Postovani kukci i druge jezive price - procitala sam ju prije par mjeseci. Jos uvijek mi se vracaju slike iz knjige u svakodnevnim situacijama. Nedavno smo morali u banci uzeti osiguranje. Doslo mi je da pobjegnem glavom bez obzira.

Pedeset cigareta za Elenu - nije mi se svidio stil pisanja i taj izrazen patnicko-pateticni ton koji se provlaci kroz cijelu knjigu, zajedno s izrazima koji samo pridonose toj atmosferi. Izrazi tipa pulsirajuce obecanje (?!) po meni vise pripadaju Glorijinim ljubavnim romanima...

Sjecanje sume - predivna. Zavrsila sam ju sinoc. Toliko jednostavna, a niti jedna rijec ne manjka. Ne znam kako ju drukcije opisati.

Izmedju ovih naslova sam procitala novu Ferrante (nadam se nastavku) i zadnji nastavak serije Cormoran Strike, koji je za preporuku ako ste ljubitelj lika.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pavao Pavličić, Soba za plakanje
    ah ne znam, ne dijelim baš neko veliko oduševljenje Pavličićevim krimićima, al zapravo je to moja boljka s krimićima općenito. Rijetko kad su mi likovi zanimljivi i njihove motivacije dovljno uvjerljive. Iako, ima proplamsaja duhovitosti u ovoj knjizi, naročito kad je riječ o odnosu između glavnog lika i njegove žene, tako da dobija prolaznu ocjenu, ali mislim da mi je to zadnji njegov krimić koji sam pročitala.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pedeset cigareta je i meni bila bezveze.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tanja_b, imala si pravo, novi je taj od 530 kn pa otpada kao ideja....

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Procitala sam ovdje vec pohvaljenu zbirku pripovjedaka Rumene Buzarovske Nikuda ne idem, odusevljena sam. Sad da mi se jos nekako dokopati Mog muza. Buzarovsku sam otkrila na youtube snimkama Pricigina, ova mi je genijalna: https://www.youtube.com/watch?v=B2yHhMyh2Go, ona ulece oko 15e minute.
    Posljednje uređivanje od lunja : 17.12.2020. at 08:34

chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Ante Zlatko Stolica - Blizina svega
    Knjigu čine samo crtice, opažanja svakodnevice, ponekad i prisjećanja iz djetinjstva. Katkad simpatično, katkad banalno, katkad razumljivo samo piscu. Koji je inače i scenarist pa pojedine crtice izgledaju kao ideje za scene neimenovanog, bilo kojeg budućeg filma. Ništa posebno, ali prigodno za čitanje koje ne zahtijeva koncentraciju, gotovo kao skrolanje vijesti na mobitelu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mani Gotovac: Rastanci

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Mani Gotovac: Rastanci

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Daniel Kahneman: Thinking, Fast and Slow.

Pise na koricama da se polako cita, i stvarno je tako .
    Citam je paralelno s beletristikom, trazi koncentraciju, ali je definitivno vrijedna truda. Zapravo vrlo citljiva, jasno pisana s puno zivopisnih primjera, samo sto je puna novih (barem meni) informacija, novih nacina gledanja na stvari.
    Nakon ovakvih knjiga osjecam se pametnije, nadam se da je istina.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    Daniel Kahneman: Thinking, Fast and Slow.

Pise na koricama da se polako cita, i stvarno je tako .
    Citam je paralelno s beletristikom, trazi koncentraciju, ali je definitivno vrijedna truda. Zapravo vrlo citljiva, jasno pisana s puno zivopisnih primjera, samo sto je puna novih (barem meni) informacija, novih nacina gledanja na stvari.
    Nakon ovakvih knjiga osjecam se pametnije, nadam se da je istina.
    I ja je čitam, također sporo. Dobra je

chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Pročitala sam Povijest nasilja. Louisovo prisjećanje na silovanje koje je doživio kad se doselio u Pariz, netom prije nego što je izdao Raskrstimo s Eddyjem. Vrlo kratko, ali opet mučno štivo. Zanimljivo je da se to dogodilo prije više od 6 godina, a stvarni sudski proces je svoj epilog dobio tek prije 2 mjeseca.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj, meni "Plivač" baš nije sjeo. Djelovao mi je kao neuspjela reminiscencija na "Kiklopa"
    Prtenjača ima krasnu rečenicu i poetičan stil, ali mislim da bi dobro napravio da u narednim djelima prestane pokušavati ponoviti "Brdo" koje je naprosto neponovljivo.
    Zabavljalo me tijekom čitanja pokušati pogoditi o kojem otoku je riječ. Vjerojatno se ne radi ni o jednom konkretnom otoku, kao i u većini sličnih romana, ali sve skupa me dosta podsjećalo na Lošinj.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Joj, meni "Plivač" baš nije sjeo. Djelovao mi je kao neuspjela reminiscencija na "Kiklopa"
    Prtenjača ima krasnu rečenicu i poetičan stil, ali mislim da bi dobro napravio da u narednim djelima prestane pokušavati ponoviti "Brdo" koje je naprosto neponovljivo.
    Zabavljalo me tijekom čitanja pokušati pogoditi o kojem otoku je riječ. Vjerojatno se ne radi ni o jednom konkretnom otoku, kao i u većini sličnih romana, ali sve skupa me dosta podsjećalo na Lošinj.
    Haha, djelomice bih se složila s tobom.
    No, "Plivač", doduše, možda razmišljanjima podsjeća na "Kiklopa", ali "Kiklop je ipak nedostižan!
    I da, "Brdo" je neponovljivo, također sam imala osjećaj da u "Plivaču" intenzivno pokušava ponoviti dubioznost "Brda", ali to jednostavno nije moguće...
    Što se otoka tiče, hm, teško ga je locirati, ali i meni se činilo da je neki sjeverniji...
    Sve u svemu, nije mi bilo tako loše...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Najbolje knjige u 2020. po New Yorkeru
    https://www.newyorker.com/culture/20...e-read-in-2020

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Najbolje knjige u 2020. po New Yorkeru
    https://www.newyorker.com/culture/20...e-read-in-2020
    Ah, sram me priznati, ali s ovog popisa pročitala sam samo jednu (Blindness), no to i nije knjiga iz 2020.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Ah, sram me priznati, ali s ovog popisa pročitala sam samo jednu (Blindness), no to i nije knjiga iz 2020.
    Ne da nisam čitala, nego nisam ni za jednu čula, ali već vidim publicističkih potencijala za Audible, a drugo stavljam na potencijalni popis . Uvijek je dobro imati popise .

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne da nisam čitala, nego nisam ni za jednu čula, ali već vidim publicističkih potencijala za Audible, a drugo stavljam na potencijalni popis . Uvijek je dobro imati popise .
    Apsolutno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zavrsila sam Led. Moram priznat da sam nakon 2/3 knjige zakljucila dobro je rekla tanja-b, balticka pastorala, malo me poceo dosadjivat opis izmjene godisnjih doba na baltickom otoku i vec kad sam mislila da nece bit promjene radnje, pocela su sudbonosna zbivanja. Bas mi je dala za mislit, zapravo je tako i zapravo, dogodi se sudbonosno da ni n slutis i slicno se reagira. Preporucam.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.12.2020. at 20:52

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •