Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
bas sam htijela reci da je knjiga sve, samo ne reklama za skolovanje kod kuce. zato i izaziva takav sok. jer je takav uspjeh postignut unatoc, ne samo izostanku bilo kakvog skolovanja, nego i dubokom zanemarivanju do zlostavljanja, kojeg su djeca, pa i sama autorica prolazila kroz djetinjstvo.
Točno to. Ostalo mi je u sjećanju koliko se Tara namučila kako bi položila one njihove testove (napisala je da je odgovore na pitanja iz prirodnih znanosti, ne pogađala, nego nasumično označavala) i tako stekla pravo upisa. Pitam se bi li Tara bila jednako uspješna da je odabrala prirodne znanosti/matematiku umjesto jezika, povijesti...
A njena obitelj i njen život u obitelji, njene borbe sa samom sobom kad je već studirala - to mi je kao najgora noćna mora.
U svakom slučaju, nevjerojatan uspjeh koji je rezultat njene izuzetne motiviranosti, inteligencije i rada.

Ja se vec godima pitam koliko je efikasno institucionalizirano skolovanje
Sigurna sam da institucionalizirano školovanje otkriva svoje prednosti baš pri upisu prirodnih znanosti.

Ovo je sad offtopic, ali stvarno me zanima Marta (nije provokacija), jesi li imala takvo negativno mišljenje prema inst. školovanju i kad si sama bila učenik/student? Ako sam dobro polovila tijekom svih ovih godina na forumu, nakon takvog inst. školovanja ti si uspješno završila ETF.