Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Dok je Algoritam živio svoje dobre dane imao je fenomenalnu biblioteku "Facta" s izvrsnim publicističkim naslovima.
Koliko sam ih tada pokupovala, ne znam ni sama - cijela jedna polica u stanu je puna "Factinih" naslova. Autor kojem se stalno rado vraćam, i kojeg često doma spominjemo i MM i ja (a u zadnje vrijeme ga reklamiram i sinu, jer ga zanimaju takve teme) je Jared Diamond (kod nas su objavljeni njegovi naslovi "Sva naša oružja" i "Slom").

A Westermanna isto jako volim - toliko mi se sviđa njegov način pisanja da i naoko nezanimljive teme uspije učiniti zanimljivima.

Inače, već dugo nisam pročitala neku novu publicističku knjigu, i pomalo mi to fali... ali baš i nema naslova koji bi me privukli.
Slažem se.

Od domaćih autora - Predrag Matvejević: Granice i sudbine, ali to već nije novo, ima možda dvije godine da je to izašlo. Ostalo - slabo.

Istina, baš malo čitam zadnje vrijeme (čekam nove naočale k'o ozebli sunce pa ovisim samo o e-čitaču jer se baš mučim s "drvenim" knjigama) ali i to će se riješiti...