Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

To bi bilo prejednostavno objašnjenje.

Što se tiče knjige, ona je tjeskobna, mislim da je i zamišljena da nas neugodom potakne na razmišljanje. Meni to nije smetalo jer mi je djelovalo kao katarza. Ni inače mi ne padaju loše teške teme ili teški osjećaji likova.

Ono što mi je teško je kad teško pratim priču kao što je slučaj s Wolf Hallom kojeg sad čitam. Autorica je vrlo ekonomična u iznošenju radnje - skače se s događaja na događaj, spominju se situacije iz prošlosti za koje ne znam bih li ja o njima trebala znati iz povijesti ili će tek biti objašnjene, u dijalozima često ne piše tko govori, nego samo piše on kaže. Ima i dosta likova - neki se spomenu samo usput, a onda kasnije postanu bitni. Dijalozi su zapravo realistični jer razgovaraju ljudi koji se poznaju pa ne ponavljaju stvari za koje se očekuju da su svima poznate, ali ja se osjećam glupo dok ih čitam jer ne kužim o čemu oni.
    Uglavnom, nije za čitanje pospanima.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 17.05.2017. at 08:23

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A Sluškinjina priča mi je bila jako dobra - jedna od knjiga koju je teško ispustiti iz ruku.

Budući da se o njoj već puno pričalo, neću hvaliti što i drugi, nego ću samo napisati što je meni falilo, a to je neko razrješenje, ako ne individualne sudbine junakinje, a onda nešto kolektivno. Ili čak: ako ne što je bilo dalje, onda nešto više o tome što je bilo prije, kako je do svega došlo.
    Kao da mi je nedostajalo još nekih 30 stranica.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    A Sluškinjina priča mi je bila jako dobra - jedna od knjiga koju je teško ispustiti iz ruku.

Budući da se o njoj već puno pričalo, neću hvaliti što i drugi, nego ću samo napisati što je meni falilo, a to je neko razrješenje, ako ne individualne sudbine junakinje, a onda nešto kolektivno. Ili čak: ako ne što je bilo dalje, onda nešto više o tome što je bilo prije, kako je do svega došlo.
    Kao da mi je nedostajalo još nekih 30 stranica.
    mene muči jedna moguća faktografska pogreška - ako netko zna odgovor nek me riješi muka! - zašto je Moira u Red Centre-u, zašto je njoj namjenjeno da bude handmaid, kada ona nikad nije rodila? mislila sam da su za sluškinje predoodređene samo one žene za koje se zna da su plodne?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To bi bilo prejednostavno objašnjenje.

Što se tiče knjige, ona je tjeskobna, mislim da je i zamišljena da nas neugodom potakne na razmišljanje. Meni to nije smetalo jer mi je djelovalo kao katarza. Ni inače mi ne padaju loše teške teme ili teški osjećaji likova.

Ono što mi je teško je kad teško pratim priču kao što je slučaj s Wolf Hallom kojeg sad čitam. Autorica je vrlo ekonomična u iznošenju radnje - skače se s događaja na događaj, spominju se situacije iz prošlosti za koje ne znam bih li ja o njima trebala znati iz povijesti ili će tek biti objašnjene, u dijalozima često ne piše tko govori, nego samo piše on kaže. Ima i dosta likova - neki se spomenu samo usput, a onda kasnije postanu bitni. Dijalozi su zapravo realistični jer razgovaraju ljudi koji se poznaju pa ne ponavljaju stvari za koje se očekuju da su svima poznate, ali ja se osjećam glupo dok ih čitam jer ne kužim o čemu oni.
    Uglavnom, nije za čitanje pospanima.
    I ja sad citam Wolf Hall, a kako nemam ni vremena ni koncentracije, isto se mucim.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sad citam Wolf Hall, a kako nemam ni vremena ni koncentracije, isto se mucim.
    Meni je postalo puno lakše za čitanje kad sam se navikla na stil - sad sam negdje prešla polovicu.
    Sve kužim, ali moram biti koncentrirana kao što je koncentrirano i pripovijedanje

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je postalo puno lakše za čitanje kad sam se navikla na stil - sad sam negdje prešla polovicu.
    Sve kužim, ali moram biti koncentrirana kao što je koncentrirano i pripovijedanje

Wolf Hall sam nedavno gledala seriju, bila mi je odlična!
    I ja sam kao i Mima bila nedavno u fazi Tudora :D

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Wolf Hall sam nedavno gledala seriju, bila mi je odlična!
    I ja sam kao i Mima bila nedavno u fazi Tudora :D
    Ja cekam trecu knjigu iz sage, je li izasla?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cekam trecu knjigu iz sage, je li izasla?
    Ne još, najavljeno je za ovu godinu. A gospođa Mantel, umjesto da sjedi kući i piše, okolo drži predavanja o alternativnim činjenicama.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

za nju definitivno treba koncentracije, ali je vrijedna toga!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •