Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne, mislim da su za sluškinje predodređene sve žene koje su mlade i potencijalno mogu roditi, a ne samo one koje su već rodile. Npr. ona u knjizi spominje da se mladim katoličkim redovnicama nudi izbor - kolonije ili da postanu slučkinje.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Da, sve potencijalno plodne neudane žene su sluškinje. Možda su u seriji tako predstavili - da žene koje su već rodile postanu sluškinje?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Da, sve potencijalno plodne neudane žene su sluškinje. Možda su u seriji tako predstavili - da žene koje su već rodile postanu sluškinje?
    nisam sigurna. možda nisu, možda sam samo ja to tako pročitala. Mislim da se u onoj sceni poroda spominje kako sve one to prošle. Ustvari je čitatelju/gledatelju poznata prošlost samo par sluškinja - Offred, Ofglen i Janine i sve tri su rodile

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jesi li naišla na kasnije dodani dio na kraju knjige, s pitanjima studenata profesoru Piexiotu? Navodno taj dio postoji kao zvučna snimka.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    nisam sigurna. možda nisu, možda sam samo ja to tako pročitala. Mislim da se u onoj sceni poroda spominje kako sve one to prošle. Ustvari je čitatelju/gledatelju poznata prošlost samo par sluškinja - Offred, Ofglen i Janine i sve tri su rodile
    Ne sjećam se više knjige, tj. više se sjećam filma, većina mladih žena (dakle, potencijalno plodne i dok ta plodnost traje) su sluškinje, a one koje su previše ratoborne završe kao kurve u onim nekim barovima koji se ne smiju spominjati ili na nekom odlagalištu smeća ili tako nešto, kao radna snaga... ili valjda u crkvi. Ne sjećam se više kraja, tj. brka mi se kraj filma i knjige, ne znam je li isti, ali ne sjećam se da mi je ičega bilo manjka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •