Pa ne, mislim da su za sluškinje predodređene sve žene koje su mlade i potencijalno mogu roditi, a ne samo one koje su već rodile. Npr. ona u knjizi spominje da se mladim katoličkim redovnicama nudi izbor - kolonije ili da postanu slučkinje.
Pa ne, mislim da su za sluškinje predodređene sve žene koje su mlade i potencijalno mogu roditi, a ne samo one koje su već rodile. Npr. ona u knjizi spominje da se mladim katoličkim redovnicama nudi izbor - kolonije ili da postanu slučkinje.
Da, sve potencijalno plodne neudane žene su sluškinje. Možda su u seriji tako predstavili - da žene koje su već rodile postanu sluškinje?
Jesi li naišla na kasnije dodani dio na kraju knjige, s pitanjima studenata profesoru Piexiotu? Navodno taj dio postoji kao zvučna snimka.
Ne sjećam se više knjige, tj. više se sjećam filma, većina mladih žena (dakle, potencijalno plodne i dok ta plodnost traje) su sluškinje, a one koje su previše ratoborne završe kao kurve u onim nekim barovima koji se ne smiju spominjati ili na nekom odlagalištu smeća ili tako nešto, kao radna snaga... ili valjda u crkvi. Ne sjećam se više kraja, tj. brka mi se kraj filma i knjige, ne znam je li isti, ali ne sjećam se da mi je ičega bilo manjka.