Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    i ja
    a baš me gleda i pjeva mi s police
    Ma ja sam tu knjigu i čitala samo zbog naslova, tj. zbog ptičurine. Sigurno ne bih posegnula za tom knjigom da joj naslov glasi "Maloljetni kradljivac slike iz galerije nakon terorističkog napada"

Inače, dopala mi je pod ruku ovih dana i najnovija knjiga Damira Karakaša "Sjećanja šume".
    Nisam od njega dosad ništa čitala, ne poznajem njegov opus, ali ova knjiga mi se jako sviđa. Crtice iz djetinjstva, lirske, prožete seosko-šumskom, pomalo sumornom atmosferom ličke zabiti, ali s nijansama duhovitosti, onako diskretno, s mjerom. Baš mi je užitak čitati.

Usput sam pročitala i "Smokvu" Gorana Vojnovića. Nakon "Čefuri, raus" i "Jugoslavija, moja domovina" ovo mu je treći roman, a tematika je pomalo slična. Roman je dobar, iako mjestimice prerazvučen, i ne mogu se oteti dojmu da ne bi bilo loše da Vojnović promijeni temu u sljedećem romanu - kao da je o bosanskim Slovencima (ili slovenskim Bosancima) već sve rekao.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Goran Vojnović: Smokva

Meni se svidjela, premda sve ovo što je napisala Tanja stoji:

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Usput sam pročitala i "Smokvu" Gorana Vojnovića. Nakon "Čefuri, raus" i "Jugoslavija, moja domovina" ovo mu je treći roman, a tematika je pomalo slična. Roman je dobar, iako mjestimice prerazvučen, i ne mogu se oteti dojmu da ne bi bilo loše da Vojnović promijeni temu u sljedećem romanu - kao da je o bosanskim Slovencima (ili slovenskim Bosancima) već sve rekao.
    Ipak, dopala mi se ta neka nježna liričnost koja je u ovom romanu vrlo naglašena, mislim da mi je baš u ovom trenutku lijepo sjela ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •