-
Nakon mene, Događaj sa psom u noći pročitao je moj sin, ali na hrvatskom iako sam mu ja tvrdila da je na engleskoj jezik vrlo jednostavan.
Na kraju mi se ipak činila kao knjiga za mlade - odnosi među roditeljima i roditelja prema pripovjedaču su ostali nedorečeni, što s jedne strane ima smisla jer pripovjedač te odnose i osjećaje ne razumije, ali ipak...
Nakon toga, pročitala sam Mačji stol po martinoj preporuci. Nisam čitala njegovog Engleskog pacijenta, ali sam se sjetila da sam čitala Obiteljsko naslijeđe, o šašavoj obitelji i odrastanju na Šri Lanki i ta mi se knjiga svidjela. I u Mačjem stolu su mi najbolji dijelovi u kojima se prisjeća ranijeg djetinjstva.
Inače, knjiga za koju se čini da će biti hrpica dojmova i sjećanja na kraju postaje pravi roman i jasno je da nije autobiografija.
Meni je neuvjerljiva osnovna postavka knjige po kojoj jedno trotjedno putovanje donosi dječakov prijelaz iz djetinjstva u odraslu dob, odnosno odrastanje, i da su ta 3 tjedna presudna za nastavak života pa sam onda ostala rezervirana i u cjelokupnom odjmu.
Posljednje uređivanje od Jurana : 13.06.2017. at 15:20
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma