Jonathan Coe: "The Closed Circle" - nastavak od "The Rotters' Club" - tople, tople preporuke. Jako mi se svidja kako pise i stavljam si na listu zelja i ostale njegove knjige.

Arash Hejazi: "The Gaze of the Gazelle" - istinita biografija i prikaz Irana kroz duzi niz godina. Jako zanimljivo, preporuke.

Philippa Gregory: "Virgin Earth" (nastavak od "Earthly Joys") - ove dvije mi spadaju u njene dvije najlosije knjige.

Laurie Viera Rigler: "Rude awakenings of a Jane Austen Addict" - vratila neprocitanu nakon prvih 50-ak stranica, strasno glupo stivo. :/

Trenutno citam Johna Irvinga, "Until I Find You". Irving mi je jedan od drazih pisaca otkad sam procitala njegovu "A Widow for One Year". Ta knjiga mi je bila toliko dobra da se dugi niz godina nisam odlucivala na to da procitam nesto drugo njegovo, radije bih se vracala njoj i ponovo i ponovo ju citala. Ovog ljeta sam odlucila da sam spremna za nesto drugo njegovo, i prva na red mi je dosla ova, "Until I Find You". Dosla sam do neke 200. stranice i osjecam se kao da citam McEwana, onaj uznemirujuci osjecaj u zelucu, a ne mozes ju pustiti i bolesno ju citas dalje...
Vec znam da mi je ni blizu "A Widow for One Year", no citam ju dalje. I nemojte se zavarati sladunjavim naslovom, nije ni ljubic ni beletristika... nista priblizno tome.
Mogla bi se dopasti ljubiteljima Iana McEwana, a za one koji ne poznaju Irvinga, on je autor (izmedju ostalog) "The World According to Garp " i "The Cider House Rules".