Stranica 16 od 80 PrviPrvi ... 614151617182666 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

weeeee! nakon skoro pola godine dokopala sam se knjige, sasvim slucajno, i ne mogu je ispustiti
    dosli na more, ugledala je na polici, bebu prikopcala na cicu, tri vece skakucu oko mene, mm kuha rucak, a ja odlutala
    procitala vise od pola u jedom danu
    meni jos jednom oooooodlican Feric - Djeca Patrasa

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Za sada stavila Češljugara sa strane i pročitala opet, po tko-zna-koji-put Male žene (vjerojatno peti). To je knjiga kojoj se volim vraćati u različitim životnim situacijama, nekako mi je jako utješna (a to mi nekako sad baš dobro dođe)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Upravo sam procitala Minijaturisticu. Divna knjiga. Prica koja obuzima. Jos uvijek sam na zaledjenom kanalu u Amsterdamu 1687...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ove godine: Festival svjetske književnosti u Zagrebu i Splitu, 3.-9.9.
    Program je bogat i raznovrstan, ja svakako planiram otići prvi dan na Kehlmanna, a onda, kako uspijem stići. Vidim da je objavljen i novi Kehlmannov roman, pa, možda ga budu prodavali i s kakvim popustom

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jose Eduardo Agualusa, Opća teorija zaborava
    slojevit i fragmentaran roman o kolonijalnoj i postkolonijalnoj Africi (Angola nakon portugalske kolonizacije), o strahu i ksenofobiji i besmislu ratovanja, preporučujem.

Također velika preporuka za Ines Pedrosa, Bespomoćnost. Opet portugalski utjecaj, život u portugalskoj provinciji vs. u portugalskoj (nazovi) koloniji (Brazil), dotiče se svega - ljubavi u svim oblicima (bratskoj, obiteljskoj, ljubavničkoj), demokracije kako je shvaćaju tamošnji provincijski političari, izdaje i obiteljskih odnosa... Izvrsna knjiga!

Kate Atkinson, Život za životom - što bi bilo kad bismo imali priliku za prilikom da promijenimo svoj život, bi li nam život bio bolji ili gori ili samo drukčiji... Također interesantna knjiga, ponajviše zbog nekih povijesnih zanimljivosti.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Jose Eduardo Agualusa, Opća teorija zaborava
    slojevit i fragmentaran roman o kolonijalnoj i postkolonijalnoj Africi (Angola nakon portugalske kolonizacije), o strahu i ksenofobiji i besmislu ratovanja, preporučujem.

Ja sam upravo u postkolonijalnom Kongu (Barbara Kingslover - The poisonwood bible) tako da sam ti u susjedstvu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Napokon sam se dokopala Otmjenosti ježa i slistila je u 2 dana.

http://www.mvinfo.hr/knjiga/5433/otmjenost-jeza

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

prije par dana nera me upozorila na ovu temu i spomenula mi "atlas oblaka" koji sam jutros donjela iz knjiznice.
    volim čitati i planiram prepisati vase favorite - postati ću plagijatorice čitačica

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Emma Tennant 'Elinor i Marianne', nastavak 'Razuma i osjecaja' Jane Austin. Ne kuzim ja to bas previse (vjerojatno nisam ni Jane Austin, ne sjecam se).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mate Matišić, Ljudi od voska - pročitala cijelu dramu u nešto više od jedan sat. Nisam još imala prilike vidjeti predstavu, ali tekst je zapravo zanimljiv sam po sebi. Imam dojam da je cijela trilogija (povezana samo glavnim likom) napravljena s ciljem da šokira, odnosno, postavlja se pitanje granice lika i stvarne osobe, zamišljenog "scenarija" i stvarnih događanja. Ima tu i namjernog provociranja koje ide u karikaturalne krajnosti, ili mi je bar prvi dojam takav. U svakom slučaju, zanimljivo, ne mogu reći da mi je i u jednom trenutku bilo dosadno.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Mate Matišić, Ljudi od voska - pročitala cijelu dramu u nešto više od jedan sat. Nisam još imala prilike vidjeti predstavu, ali tekst je zapravo zanimljiv sam po sebi. Imam dojam da je cijela trilogija (povezana samo glavnim likom) napravljena s ciljem da šokira, odnosno, postavlja se pitanje granice lika i stvarne osobe, zamišljenog "scenarija" i stvarnih događanja. Ima tu i namjernog provociranja koje ide u karikaturalne krajnosti, ili mi je bar prvi dojam takav. U svakom slučaju, zanimljivo, ne mogu reći da mi je i u jednom trenutku bilo dosadno.

Ja sam prvo gledala, onda čitala...
    Predstava mi je bila puno jača.
    Dojam otprilike kao i tvoj
    U svakom slučaju, teško da će ikoga ostaviti ravnodušnim...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo i moj skromni doprinos topiku, ako vec nije bilo...Bekim Sejramovic, Dnevnik jednog nomada. Autora znam iz davnih, palahovskih dana :D ali nevezano, mebi se svidjelo. Sad idem i ostale procitati, malo rijecka sjecanja, malo stil pisanja kao da cavrljamo s pivom u skali, znati ce rijecani moje generacije :D uglavnom...meni je dobro legao.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jonathan Coe: "The Closed Circle" - nastavak od "The Rotters' Club" - tople, tople preporuke. Jako mi se svidja kako pise i stavljam si na listu zelja i ostale njegove knjige.

Arash Hejazi: "The Gaze of the Gazelle" - istinita biografija i prikaz Irana kroz duzi niz godina. Jako zanimljivo, preporuke.

Philippa Gregory: "Virgin Earth" (nastavak od "Earthly Joys") - ove dvije mi spadaju u njene dvije najlosije knjige.

Laurie Viera Rigler: "Rude awakenings of a Jane Austen Addict" - vratila neprocitanu nakon prvih 50-ak stranica, strasno glupo stivo. :/

Trenutno citam Johna Irvinga, "Until I Find You". Irving mi je jedan od drazih pisaca otkad sam procitala njegovu "A Widow for One Year". Ta knjiga mi je bila toliko dobra da se dugi niz godina nisam odlucivala na to da procitam nesto drugo njegovo, radije bih se vracala njoj i ponovo i ponovo ju citala. Ovog ljeta sam odlucila da sam spremna za nesto drugo njegovo, i prva na red mi je dosla ova, "Until I Find You". Dosla sam do neke 200. stranice i osjecam se kao da citam McEwana, onaj uznemirujuci osjecaj u zelucu, a ne mozes ju pustiti i bolesno ju citas dalje...
    Vec znam da mi je ni blizu "A Widow for One Year", no citam ju dalje. I nemojte se zavarati sladunjavim naslovom, nije ni ljubic ni beletristika... nista priblizno tome.
    Mogla bi se dopasti ljubiteljima Iana McEwana, a za one koji ne poznaju Irvinga, on je autor (izmedju ostalog) "The World According to Garp " i "The Cider House Rules".

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da i ja dam svoj doprinos temi. Inače većinom štivo biram po vašim preporukama.
    Ovdje se slabo spominje Sarah Waters, oduševila me, sva tri romana su mi odlična, ali Noćna Straža mrvu bolja od Varalica i Malog stranca.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i moj skromni doprinos topiku, ako vec nije bilo...Bekim Sejramovic, Dnevnik jednog nomada. Autora znam iz davnih, palahovskih dana :D ali nevezano, mebi se svidjelo. Sad idem i ostale procitati, malo rijecka sjecanja, malo stil pisanja kao da cavrljamo s pivom u skali, znati ce rijecani moje generacije :D uglavnom...meni je dobro legao.
    Haha, super, ja autora znam odnedavna :D
    Čitaj ga i dalje, uživat ćeš

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ingo Schulze Simple Storys, kratke price povezane s razlicitim likovima o Istocnoj Njemackoj '89. Prekidala sam je pa se pogubih i na silu dodjoh do kraja.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dovršila Napuljsku tetralogiju Elene Ferrante. Stvarno briljantno.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A sada nešto sasvim drukčije:

Hido Biščević „Diplomacija za stolom“ (2013), prva knjiga o gastro-diplomaciji u Hrvatskoj. To je zapravo neka vrsta memoara našeg istaknutog diplomata tijekom stvaranja države i pristupnih pregovora s EU, a nastavio je kao državni tajnik, savjetnik i pomoćnik ministra, a zatim i veleposlanik.
    Knjiga donosi sjećanja na službene susrete s vodećim političarima svijeta, uz izvorne recepte za jela poslužena na svečanim objedima i večerama. (Neke sam recepte i sama isprobala, uglavnom nam se svidjelo!)
    Kroz opise diplomatskih objeda podsjeća i na snažnu ulogu i nezaobilazno mjesto hrane u povijesti politike i diplomacije - ako službeni razgovori nisu doveli do sporazuma, diplomatske su večere često pružale posljednju priliku za dogovor!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Primo Levi o njegovom iskustvu iz
    Auschwitza 'Zar je to covjek' - izvrsna knjiga, hvala svima na preporuci!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Primo Levi o njegovom iskustvu iz
    Auschwitza 'Zar je to covjek' - izvrsna knjiga, hvala svima na preporuci!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

John Kennedy Toole: Urota tupana
    Satirički roman kultnog statusa u New Orleansu, iz kojeg je pisac i u kojem se odvija radnja. Do njega sam došla preporukom Zlatka Crnkovića, iz njegovih knjiga. Dijelovi su briljantno napisani i jako duhoviti i općenito je sve životno i slikovito, podsjeća na scenarij za film, a opet projekt snimanja filma po knjizi prati glas da je uklet jer je već nekoliko puta snimanje krenulo i prekinuto iako su za njega bili zainteresirana i neka od najzvučnijih holivudskih imena. Iako sam se zabavljala čitajući, neko veće čitateljsko zadovoljstvo je u mene izostalo.

Nakon toga sam pročitala 2 putopisa Billa Brysona po Velikoj Britaniji koja kod nas nisu prevedena, a naslovi su im Notes from a Small Island i The Road to Little Dribbling (drugi je nastavak prvog, ali mogu se čitati i nepovezano). Ovo su mi bile knjige za gutanje; zanimljive, duhovite i informativne i bilo mi je žao kad sam ih slistila.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 05.09.2017. at 15:08

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Napokon se i ja dokopala "Genijalne prijateljice". Moram priznati, stvarno je jako dobra.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napokon se i ja dokopala "Genijalne prijateljice". Moram priznati, stvarno je jako dobra.

osim rajona

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad sam prvi put naišla na "rajon", morala sam se nasmijati, sjetila sam se rasprave s ove teme Da nije bilo toga, možda uopće ne bih tu riječ detektirala kao problematičnu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

He, he, i meni je 'rajon' na meniju. Meni je cudna...al guglala sam i prijevod Levija svaku malo neku arhaicnu rijec.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.09.2017. at 15:59

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a svaki sljedeći nastavak sve bolji...
    ja sam ih pročitala prije tjedan dana i uopće se ne mogu natjerati da počnem čitati nešto drugo.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam je danas rezervirala, a posudila Omaru, Bekimovog H. F. i Evanesca Valenta Pavica (jutros preporucila Jagna Pogacnik).

chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Odustala sam od Marqueza napola. Nije za mene Kolegica me uvjerava da mu to nije najbolje djelo, možda jednom probam s Ljubavi u doba kolere.

Zato sam nakon njega naletjela na remek-djelo - Phillippe Claudel "Brodeckov izvještaj". O Brodecku koji je preživio ratni logor i na zaprepaštenje susjeda vratio se u selo. Koje baš tad posjećuje živopisni stranac koji otvara svježe zakopane ratne rane. Atmosfera u knjizi me podsjetila na najjezovitiji film koji sam gledala - "Bijelu vrpcu" od Hanekea.
    Djelo me baš duboko dirnulo i ostavio u tužnim mislima da čovječanstvu nema spasa - zlo je ugrađeno u genetski kod, baš kao u strah i okretanje glave. Iz povijesti ne učimo ama baš ništa, što vidimo i iz aktualnih događaja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj chesil prvotno napisa Vidi poruku

Zato sam nakon njega naletjela na remek-djelo - Phillippe Claudel "Brodeckov izvještaj". O Brodecku koji je preživio ratni logor i na zaprepaštenje susjeda vratio se u selo. Koje baš tad posjećuje živopisni stranac koji otvara svježe zakopane ratne rane. Atmosfera u knjizi me podsjetila na najjezovitiji film koji sam gledala - "Bijelu vrpcu" od Hanekea.
    Djelo me baš duboko dirnulo i ostavio u tužnim mislima da čovječanstvu nema spasa - zlo je ugrađeno u genetski kod, baš kao u strah i okretanje glave. Iz povijesti ne učimo ama baš ništa, što vidimo i iz aktualnih događaja
    Brodeckov izvještaj je genijalna knjiga, meni jedna od najboljih koje sam čitala u zadnjih nekoliko godina. Baš često ga se sjetim. Ipak, neke druge Claudelove knjige su me nakon Brodecka blago razočarale - "Mirisi" su mi se dopali, ali "Istragu" i "Stablo u zemlji Toraja" nisam doživjela tako intenzivno...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Procitaa Genijalnu prijateljicunod Ferrante. Kako su mi ocekivanja bila velika u prvoj trecini me nekako nike zgrabila, al me poslije zgrabila posteno, bas je dobra . Idem na knjigu br
    2.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj chesil prvotno napisa Vidi poruku
    Odustala sam od Marqueza napola. Nije za mene Kolegica me uvjerava da mu to nije najbolje djelo, možda jednom probam s Ljubavi u doba kolere.

Meni je osobno Sto godina samoće bila puno draža, ali treba čovjek bit raspoložen za magijski realizam, mislim da mi danas ne bi tako dobro legla kao tad.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Procitaa Genijalnu prijateljicunod Ferrante. Kako su mi ocekivanja bila velika u prvoj trecini me nekako nike zgrabila, al me poslije zgrabila posteno, bas je dobra . Idem na knjigu br
    2.
    Gdje si nabavila knjigu br. 2, kupila ili posudila? Koliko gledam na katalogu KGZ, broj rezervacija penje se na dvoznamenkasti, dočekat ću je možda za godinu dan, osim ako knjižnicama ne isplate sredstva za nabavu novih knjiga koja, čini se, opet kasne...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je osobno Sto godina samoće bila puno draža, ali treba čovjek bit raspoložen za magijski realizam, mislim da mi danas ne bi tako dobro legla kao tad.
    I meni...
    To mi je jedna od osobnih kultnih knjiga
    Ali, fkt, možda ovisi u kojem razdoblju u životu pročitaš neku knjigu...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa vidi u gradskoj, ogrizoviću, piše 1-2 rezrevacije
    nije to tako strašno
    ja je palniram kupiti za interliber, pa ako do tada ne pročitaš posudim ti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tanja, kupila

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    pa vidi u gradskoj, ogrizoviću, piše 1-2 rezrevacije
    nije to tako strašno
    ja je palniram kupiti za interliber, pa ako do tada ne pročitaš posudim ti
    To što pišu 1-2 rezervacije odnosi se na obje knjige - znači i na prvi i na drugi dio, jer im je signatura ista (razlikuju se samo po broju).
    Kad gledam samo 2. dio, u Gradskoj su 3 rezervacije, a u Ogrizoviću 15
    Prihvaćam ponudu za posudbu, ako je ne pročitam nekako do IL

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tanja ako hoćeš čitati na engleskom i u pdf, pošaljem ti sve četiri.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala, već sam se dogovorila za posudbu
    Inače nerado čitam u pdf - prvo, ni nemam vlastiti tablet, a preko dana dovoljno dugo gledam u kompjutorski ekran da mi je to prevelika doza dnevno za oči. Od čitanja papirnate knjige nikad nemam problema s vidom, od gledanja u ekran problemi su počeli prvog tjedna po povratku s godišnjeg na posao
    Doduše, svjesna sam da e-čitači knjiga nisu isto što i kompjutorski ekran - MM je mojoj mami (a svojoj punici) prije par godina kupio e-book reader upravo zato što ona ima velikih problema s vidom i čitanje knjiga joj je sve teže. Na e-readeru može povećati slova i prilagoditi si tekst. Ali ja i dalje spadam u one koji knjigu, osim čitanja, moraju opipati i omirisati

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

razumijem jer i ja inače najviše volim držati u rukama knjigu. ali ovdje je neizvjesnost bila nepodnošljiva

chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Baš kao i angie75, ni ja nisam mogla čekati, morala sam znati odmah i sad što će biti dalje s Lilom i Lenom.
    Tako da sam i ja posegnula za onim što ama baš nikad ne koristim u čitanju knjiga - literaturom na engleskom i e-čitačem knjiga.
    Posljednje uređivanje od chesil : 11.09.2017. at 08:58

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala, već sam se dogovorila za posudbu
    Inače nerado čitam u pdf - prvo, ni nemam vlastiti tablet, a preko dana dovoljno dugo gledam u kompjutorski ekran da mi je to prevelika doza dnevno za oči. Od čitanja papirnate knjige nikad nemam problema s vidom, od gledanja u ekran problemi su počeli prvog tjedna po povratku s godišnjeg na posao
    Doduše, svjesna sam da e-čitači knjiga nisu isto što i kompjutorski ekran - MM je mojoj mami (a svojoj punici) prije par godina kupio e-book reader upravo zato što ona ima velikih problema s vidom i čitanje knjiga joj je sve teže. Na e-readeru može povećati slova i prilagoditi si tekst. Ali ja i dalje spadam u one koji knjigu, osim čitanja, moraju opipati i omirisati
    Ja sam trenutno pretežno na elektronici više nego obično (preuređujemo kupaonicu, pa nismo u svom stanu, pa mi ni kvartovska knjižnica nije baš blizu). Nemam e-reader nego običan višenamjenski tablet star nekoliko godina, koji inače koristimo po potrebi i nosimo na godišnji. Dobro je, ali znam da može i bolje. Kad bude prilike, nabavit ću si pravi e-reader, a ovaj vratiti sinovima, iako je meni došao u ruke zato što za njihov pojam ima premalo memorije i sl...

Ont. trenutno na tom tabletu imam Desmonda Morrisa: I čovjek je životinja

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja zadnjih godina čitam više na engleskom nego na hrvatskom, a ni e-reader mi više ne zvuči tako odbojno, pogotovo za čitanje u putu
    iako knjiga na kantunalu je knjiga na kantunalu

uglavnom prijavljujem u zadnje vrijeme:

Barbara Kingslover - The poisonwood bible- priča o životu u Kongu koja prati borbu za neovisnost, pa život u diktaturi, iz perspektive jedne američke misionarske obitelji. Dosta edukativno, često sam išla na wikipediju po spoilere. Iako su likovi dosta jednodimenzionalno prikazani, što mi inače smeta, ovdje mi to nije bio problem, dosta sam se emotivno angažirala oko knjige, vjerojatno je tome pomoglo što autorica ima stvarno jako lijep stil.

J Green Greška u našim zvijezdama – pisalo se već o toj knjizi i nemam nešto posebno dodati, dirljiva, duhovita, dosta ok

Elizabeth Strout My name is Lucy Barton – kratka i predivna knjižica, teško mi je opisat o čemu se radi, junakinja kroz period boravka u bolnici priča o svom djetinjstvu, odnosu s majkom, odnosu s djecom, sa samom sobom.. a sve to jako lijepo opisano, ako mi je zamjerka Kingslover bila da su likovi unutar stereotipa, ovdje je suprotno, nitko to nije, i ima super foru da neke važne događaje više samo natukne da jedva skužiš otprilike što se dogodilo, nekad nisi siguran niti je li se zaista dogodilo ili je malo iskrivljeno i pobrkano s nečim drugim, a onda još i junakinja kaže „ili barem ja to tako pamtim“. U katalogu naših knjižnica je nema, pa pretpostavljam da nije još prevedena, u svakom slučaju meni se jako svidjela.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja zadnjih godina čitam više na engleskom nego na hrvatskom, a ni e-reader mi više ne zvuči tako odbojno, pogotovo za čitanje u putu
    iako knjiga na kantunalu je knjiga na kantunalu
    Mogu pitati gdje ima dobar izbor e-knjiga? Jel znaš neke dobre stranice, po mogućnosti da imaju knjige na hrvatskom jezik...
    Posljednje uređivanje od jabucica : 11.09.2017. at 14:45

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

draga jabucice, jednom kad taj e-reader i nabavim, rado ću ti odgovorit na ta pitanja dotad pojma nemam, nadam se da netko drugi na temi zna

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

možda ovo pomogne
    https://zmiriczoran.wordpress.com/20...-kako-i-zasto/
    ja uglavnom kupujem ono što me zanima, ali na eng

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Imam mladog rođaka koji ne voli čitati, ali je lud za muzikom, točnije rockom i sličnom. Želim mu predložiti neke knjige koje imaju likove iz svijeta rock'n'rolla ili srodnu tematiku. (Priznajem da i ja, puno starija, također volim takve naslove.)
    Ne moraju biti stvarnosne, ciljam na fikciju.

Ono što mi zasad pada na pamet:

Jack Friuscante je izašao iz grupe
    Juliet, gola
    Vrijeme je opak igrač

Imate li prijedloga?

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Citiraj susmiga prvotno napisa Vidi poruku
    možda ovo pomogne
    https://zmiriczoran.wordpress.com/20...-kako-i-zasto/
    ja uglavnom kupujem ono što me zanima, ali na eng
    Da, vidjela sam i ja na engleskom ima dosta stranica, ali e-knjige na HR je jako teško naći :/

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Imam mladog rođaka koji ne voli čitati, ali je lud za muzikom, točnije rockom i sličnom. Želim mu predložiti neke knjige koje imaju likove iz svijeta rock'n'rolla ili srodnu tematiku. (Priznajem da i ja, puno starija, također volim takve naslove.)

Juliet, gola
    Vrijeme je opak igrač

Imate li prijedloga?

Još više od Juliet bio bi High fidelity isto od Hornbyja, ta je baš o glazbenim frikovima u dućanu s pločama

I od Salmana Rushdieja Tlo pod njenim nogama ima puno referenci iz rocka, više starijeg

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda Buddha iz predgrađa

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku

Odmah sam pomislila na ovu knjigu ! Predobra, i prva knjiga koja mi je Talijane prikazala u drukčijem svjetlu nego što sam ih dotad percipirala.
    Uglavnom, najteže ju je naći...

i naravno, Vrijeme je opak igrač, samo što je možda ta ipak za mrvu stariju dob?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •