Ja zadnjih godina čitam više na engleskom nego na hrvatskom, a ni e-reader mi više ne zvuči tako odbojno, pogotovo za čitanje u putu
iako knjiga na kantunalu je knjiga na kantunalu

uglavnom prijavljujem u zadnje vrijeme:

Barbara Kingslover - The poisonwood bible- priča o životu u Kongu koja prati borbu za neovisnost, pa život u diktaturi, iz perspektive jedne američke misionarske obitelji. Dosta edukativno, često sam išla na wikipediju po spoilere. Iako su likovi dosta jednodimenzionalno prikazani, što mi inače smeta, ovdje mi to nije bio problem, dosta sam se emotivno angažirala oko knjige, vjerojatno je tome pomoglo što autorica ima stvarno jako lijep stil.

J Green Greška u našim zvijezdama – pisalo se već o toj knjizi i nemam nešto posebno dodati, dirljiva, duhovita, dosta ok

Elizabeth Strout My name is Lucy Barton – kratka i predivna knjižica, teško mi je opisat o čemu se radi, junakinja kroz period boravka u bolnici priča o svom djetinjstvu, odnosu s majkom, odnosu s djecom, sa samom sobom.. a sve to jako lijepo opisano, ako mi je zamjerka Kingslover bila da su likovi unutar stereotipa, ovdje je suprotno, nitko to nije, i ima super foru da neke važne događaje više samo natukne da jedva skužiš otprilike što se dogodilo, nekad nisi siguran niti je li se zaista dogodilo ili je malo iskrivljeno i pobrkano s nečim drugim, a onda još i junakinja kaže „ili barem ja to tako pamtim“. U katalogu naših knjižnica je nema, pa pretpostavljam da nije još prevedena, u svakom slučaju meni se jako svidjela.