Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Bekim Sejranović, Tvoj sin Huckleberry Finn
    znam da nije svima sjela, ali meni jest; koliko god mi je pripovjedač znao ići na živce nekim svojim izborima, i koliko god se nisam nalazila u njemu jer je totalno, s oproštenjem, sjeban, po vlastitom priznanju ne želi odrasti i traži se cijeli život, u drugu ruku mi se jako sviđalo kako plete priču, kako je simpatičan i otvoren, kako ne štedi samoga sebe (podsjetio me na Knausgarda), kako slikovito prikazuje atmosferu života na rijeci... Meni je knjiga super.

Sjetila sam se da je netko već pisao o njemu... dakle, od "Tvog sina Huckleberry Finna" sam svojedobno odustala na pola knjige, jednostavno mi je autorov način izlaganja previše išao na živce. Onda je prošlo dosta vremena, a ja u knjižnici naletjela na "Dnevnik jednog nomada", čitala sam pohvalne kritike, pa ajde, da probam ponovo. U početku sam pomislila "O ne, opet on o svojim tabletama, jointima i pijankama, neću to čitati, kaj je ovo, piše kao Knausgard, jel to novi trend u Norveškoj" ali ipak sam nastavila i ugodno se iznenadila. Naime, u "Dnevniku" (ali ne na samom početku, nego nešto kasnije!) više nego u prethodnim knjigama nailazim na autorova razmišljanja o knjigama, književnicima, pisanju, promišljanja o životu u i izvan "domovine" (i što uopće znači biti stranac)... nekako mi je puno bolje sjela nego što sam mislila da će sjesti. Pa onda neke stvari o kojima piše čak postaju i simpatične (npr. kad opisuje kako je pišao s 24. kata nebodera na ulicu i kaže: "Ta mi je idiotarija pala na pamet pod utjecajem Marinkovićeva Kiklopa" - ne možeš se ne nasmijati!). Uglavnom, sad mi je baš užitak čitati ga.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    "O ne, opet on o svojim tabletama, jointima i pijankama
    . I ja imam tema koje mi se ne da čitati... malo sam guglala Ishigura, nisam sigurna da bi se meni to svidjelo, možda ova distopija ili rani roman o Japanu bi mi možda došao u obzir... ni film 'The remains of the day' mi se nije svidio, pa sumnjam da bi knjiga - recimo Jane Austin isto baš ne kužim (mislim kužim.. ali nije mi zanimljivo) ta promišljanja i stremljenja služinčadi i gospodara pa ko će se za koga udat itd. Znam da mora bit više u tim romanima, ali ja to ne znam pročitat .

Dok mi je npr. Thomas Mann bio fetiš na faksu, onu neku knjigu koju si preporučila mislim da nisam čitala, to bi moglo bit nešto za mene. Rijetko kad se ovako "prevarim" - da me okupira nešto što mi je na prvu izgledalo neprivlačno. Bekima sam odmah prekrižila... u stilu taj njegov blues bio bi mi too much.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.10.2017. at 15:48

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Sjetila sam se da je netko već pisao o njemu... dakle, od "Tvog sina Huckleberry Finna" sam svojedobno odustala na pola knjige, jednostavno mi je autorov način izlaganja previše išao na živce. Onda je prošlo dosta vremena, a ja u knjižnici naletjela na "Dnevnik jednog nomada", čitala sam pohvalne kritike, pa ajde, da probam ponovo. U početku sam pomislila "O ne, opet on o svojim tabletama, jointima i pijankama, neću to čitati, kaj je ovo, piše kao Knausgard, jel to novi trend u Norveškoj" ali ipak sam nastavila i ugodno se iznenadila. Naime, u "Dnevniku" (ali ne na samom početku, nego nešto kasnije!) više nego u prethodnim knjigama nailazim na autorova razmišljanja o knjigama, književnicima, pisanju, promišljanja o životu u i izvan "domovine" (i što uopće znači biti stranac)... nekako mi je puno bolje sjela nego što sam mislila da će sjesti. Pa onda neke stvari o kojima piše čak postaju i simpatične (npr. kad opisuje kako je pišao s 24. kata nebodera na ulicu i kaže: "Ta mi je idiotarija pala na pamet pod utjecajem Marinkovićeva Kiklopa" - ne možeš se ne nasmijati!). Uglavnom, sad mi je baš užitak čitati ga.
    i ja sam pisala pozitivno...
    meni je Bekim izvrstan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •