Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
Od web izdanja, jedino koje cijenim i citam s uzitkom je Najbolje knjige, Tanje Tolic.
Bibliovca mi je simpaticna, duhovita je, ima lijepe fotke, pismena je i zabavna. Ali mi ipak nije referentna tocka za odabrati literaturu.

Ove ostale, tipa Citaj knjigu, Knjigoljubav, isl --- pratim letimicno. Vecinom su to objave tipa Sto ste zadnje procitali, koja vam je najbolje knjiga ikad, sto bi ponijeli na pusti otok, pa razne motivirajuce poruke isl. Bezveze uglavnom

ove stranice koje spominješ su više "readers opinions" nego književne kritike.
no i inače publika, a u takve se svrstavam i sama, radije odabire knjige prema preporukama sličnih sebi. ipak, te blogove ili stranice ne pratim učestalo. tu i tamo nešto pročitam, ali nije presudno. jer mi se većinom ne sviđaju. i to ne zbog tekstova, nego zbog cijelog "paketa" - k'o neki knjiški pandan modnim blogericama. insta pokret/društvena skupina sastavljena skoro samo od žena koje umjesto da se slikaju novu veštu, to rade s novom knjigom.

ja ću tako prije donijeti odluku o tome što dalje čitati zbog mišljenja forumašica ovdje. jer je riječ o 'čistom' mišljenju, a ne onom kojemu je na umu (i) promocija.

ali zato od kritike manje-više redovito pratim ono što objave booksa ili moderna vremena. često na zahtjev poslušam bibliovizor i pogledam knjiga ili život. evo za primjer ili primjer2 (ovo drugo je fb stranica, ali sve emisije se mogu pogledati na njihovoj aplikaciji).

ipak, poput chesil - voljela bih čitati na papiru. nije da i toga nema, tu su vijenac, književna republika , lmd itd.
na ovom linku je dobar pregled svega što se da čitati, a što su "ozbiljna izdanja" o kulturi. ono što tržištu (čitaj meni ) nedostaje, je nešto popularnije štivo. opet, chesil se dobro sjetila nomada i godina novih koje su bile upravo primjer takvih novina. bolje reći magazina ozbiljnijeg od bloga, a popularnijeg od ranije navedenih stranica i izdanja. i da ima sekciju o muzici, svakako. podnijela bih i da je riječ o prilogu u dnevnim novinama.

ali nisam sigurna da bi takvo izdanje tržište prihvatilo. tko bi to kupovao?