ove stranice koje spominješ su više "readers opinions" nego književne kritike.
no i inače publika, a u takve se svrstavam i sama, radije odabire knjige prema preporukama sličnih sebi. ipak, te blogove ili stranice ne pratim učestalo. tu i tamo nešto pročitam, ali nije presudno. jer mi se većinom ne sviđaju. i to ne zbog tekstova, nego zbog cijelog "paketa" - k'o neki knjiški pandan modnim blogericama. insta pokret/društvena skupina sastavljena skoro samo od žena koje umjesto da se slikaju novu veštu, to rade s novom knjigom.
ja ću tako prije donijeti odluku o tome što dalje čitati zbog mišljenja forumašica ovdje. jer je riječ o 'čistom' mišljenju, a ne onom kojemu je na umu (i) promocija.
ali zato od kritike manje-više redovito pratim ono što objave booksa ili moderna vremena. često na zahtjev poslušam bibliovizor i pogledam knjiga ili život. evo za primjer ili primjer2 (ovo drugo je fb stranica, ali sve emisije se mogu pogledati na njihovoj aplikaciji).
ipak, poput chesil - voljela bih čitati na papiru. nije da i toga nema, tu su vijenac, književna republika , lmd itd.
na ovom linku je dobar pregled svega što se da čitati, a što su "ozbiljna izdanja" o kulturi. ono što tržištu (čitaj meni) nedostaje, je nešto popularnije štivo. opet, chesil se dobro sjetila nomada i godina novih koje su bile upravo primjer takvih novina. bolje reći magazina ozbiljnijeg od bloga, a popularnijeg od ranije navedenih stranica i izdanja. i da ima sekciju o muzici, svakako. podnijela bih i da je riječ o prilogu u dnevnim novinama.
ali nisam sigurna da bi takvo izdanje tržište prihvatilo. tko bi to kupovao?