Ja sam pročitala antologiju kratke kanadske priče "Život na sjeveru", OK mi je bila, ništa life-changing, ali ja sam guštala. U njoj me Atwoodica oduševila duhovitim osvrtom na Hamleta koji se zove nekako stila "Getruda odgovara".

BTW, na HRT 3 (mislim utorkom) ide emisija Klasici (vezano za književnost), gledala sam je prvi put ovaj tjedan i bila je baš emisija o Hamletu i super mi je bilo slušati razgovor teatrologinje Nataše Govedić i voditeljice i moderna i klasična čitanja Hamleta. Slovenski glumac koji ga je čitao kao uvod je imao isti doživljaj kao ja i nasmijao me time jer ono... ma što sad on pretjerano reagira na sve to, a onda je rekao da su mu neke Šekspirove riječi sjele tek u 70-tima, tako da ima vremena i za mene . Ja sam, naime, frustrirana kao anglist kako mi Hamlet nikad nije sjeo, za razliku od nekih "bližih" Šekspirovih likova koje viđam i prepoznajem u svojoj okolini i koji su mi razumljiviji - tipa McBeth. E, sad, Atwoodica je odgovorila iz vrlo down-to-earth registra kao Getruda Hamletu, duhovito. Ta kratka priča je i u PDF-u na netu dostupna.