-
zanimljivo, samo letimični google uvid pokazuje da ovogodišnji književni pulitzer nema izvrsne ocjene u čitateljskim krugovima. što kritika kaže, nisam proučavala.
ja sam se par tjedana bavila jednim drugim dobitnikom te nagrade -eugenidesom i njegovim romanom "srednji spol". već sam čitala eugenidesa i potvrdjuje mi se prvi dojam - kod njega mi se užasno teško probiti kroz prvu polovicu romana. kako je ovdje riječ o ukupno gotovo 500 stranica, palo mi je napamet par puta odustati. no, drugu polovicu sam slistila u 2 dana.
ova sveamerička obiteljska saga a la franzen prvenstveno priča o životu onog I u skracenici LGBTI. interseksualac kojem iz niza razloga nisu uočili hermafroditska obilježja pri rođenju suočava se sa svojim spolom, svojim rodom, svojom seksualnošću. izuzetno edukativno štivo u kontekstu mlaćenja prazne slame oko istanbulske u našem društvu.
no, ovaj roman je istodobno i posveta gradu detroitu i grčkoj dijaspori u SAD-u, edukativni rad o genetici i rasnoj segregaciji, priča o tinejdžerskoj ljubavi i otkrivanju seksualnosti, ali i fascinantna priča o smirni, rebetici i hašišu. kao što i piše na poleđini omota, iz pera samog franzena, roman je na trenutke apsolutno bizaran.
Posljednje uređivanje od chesil : 18.04.2018. at 10:23
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma