-
Prije dvije godine Jurana je preporučila, a nakon nje i Angie75 potvrdila preporuku za "Vrijeme je opak igrač" Jennifer Egan. Hvala vam cure na tome
Budući da preporukama forumašica s ove teme vjerujem više nego književnim nagradama (knjiga je 2011. ovjenčana Pulitzerom) naslov se našao na jednom od mojih popisa. I čekao je na čitanje dosta dugo, jer popise počesto gubim čak i ako su u elektroničkom zapisu. A riječ je o knjizi koja me je oduševila. I to prilično iznad očekivanja, iako sam očekivala dosta. Toliko me osvojila da sam nezadovoljna prijevodom zadnjeg (13.) dijela posegnula za originalom, pa osim tog poglavlja ponovno iščitala njih još nekoliko. Riječ je zapravo o pripovjetkama složenima poput pachworka, s nizom likova, čvršće ili labavije vezanih uz dva glavna -glazbeno-producentski dvojac Sashu i Bennija. Teme, meni omiljene -vrijeme i mi u vremenu, odrastanje, starenje, odnosi generacija, glazba. Blještava sposobna mladost nasuprot ispijenih starih punkera. Adolescenti koji misle da su neuništivi i sredovječni koji u prošlost gledaju užasnuti spoznajom da su odavno izgubili mogućnosti izbora.
Mogla bi pisati još, ali ću se suzdržati da ne odam previše!
U više je osvrta u nas ova knjiga uspoređivana s Olive Kitterige, E. Strout, zbog slične kompozicije. A ja ću dodati sličnost s trodjelnim romanom Vernon Suboteks, V. Despentes (u nas su izašla dva dijela, a treći očekujem s nestrpljenjem) koji se također bavi protokom vremena i glazbenom scenom, a glazba je ondje još snažnije prisutna nego kod Egan.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma