Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Ari Turunen: Zar ne znaš tko sam ja? Povijest arogancije

Knjiga je jako simpatična i vrlo lako se čita, ipak, nije ono što sam očekivala (a možda sam očekivala previše). Za početak, točniji naslov glasio bi "Arogancija kroz povijest", a ne "Povijest arogancije".

Međutim, knjiga je ipak vrijedna čitanja zbog nekih zapažanja koja sigurno svi imamo (tko nikad nije imao arogantnog šefa?), a koja se divno poklapaju s vlastitim iskustvima. Već zbog toga je vrijedi pročitati, samo ne treba očekivati prosvijetljenje ili rješenje problema hendlanja arogantnih osoba u svakodnevnom životu.
Nova knjiga istog autora (skupa s M. Partanenom): Ljubim ruke, milostiva - kratka povijest lijepog ponašanja (TIM Press, 2018).
Iz predgovora: U ovoj knjizi o pravilima lijepog ponašanja bavimo se podrijetlom europskih navika ponašanja u različitim situacijama, od pozdravljanja do poljupca za laku noć. Putovanje kroz povijest lijepog ponašanja odvest će čitatelja u fascinantno nepoznati i istodobno uznemirujuće poznati svijet.
A na kraju: Pitanje zapravo glasi: postoji li uopće tzv. lijepo ponašanje ili je ono samo dimna zavjesa za kontrolu ljudi, svojevrsni duhovni kavez koji sprečava prirodno, životinjsko ponašanje ljudi?