Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ma uletjela sam u zadnji čas, nisi me ni mogla skužiti.
    I meni je malo žao da nije bilo pitanja iz publike, ali i ovako mi je bilo odlično iskustvo slušati ga. Jedan tako normalan čovjek, bez trunke egoizma, i jako mi se svidio smjer u kojem razmišlja (a to se da iščitati i iz knjige). Koliko sam shvatila, on inače piše o vrlo različitim temama, pa me baš zanima taj njegov novi roman koji bi trebao uskoro biti objavljen.

Kakav je bio Grossman? Vidjela sam ga u prolazu, dok su ga fotografi naslikavali...
    Dobar, sviđa mi se i njegov smjer razmišljanja (vjeruje u mogućnost prestanka sukoba s Palestincima i u život u Izraelu koji neće biti, kako je rekao, tvrđava, nego dom) iako sam dosad njegovu najpoznatiju knjigu izbjegavala zbog teme (smrt djeteta, koja je njegovo iskustvo)... mislila sam da bi mi to bilo too much, ali ću posegnuti za najnovijom knjigom "Ušao konj u bar". Ali, tema Židova je onako općepoznata, iako ima dosta poveznica s našom situacijom, i tema židovskog humora je općepoznata (nisam znala za činjenijcu da je hebrejski nakon 2. svjetskog nastao tako da je jedna osoba napisala rječnik prema obrednom jeziku i izmislila nove riječi - to me fasciniralo)... dok je Flanagan nekako više iz kulture koja je u zapećku (bez obzira ili upravo zato što su mali dio književnosti na engleskom) i tim mi je bilo zanimljivije možda čuti njegov glas, manje je eksponiran.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.09.2018. at 09:59

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Dobar, sviđa mi se i njegov smjer razmišljanja (vjeruje u mogućnost prestanka sukoba s Palestincima i u život u Izraelu koji neće biti, kako je rekao, tvrđava, nego dom) iako sam dosad njegovu najpoznatiju knjigu izbjegavala zbog teme (smrt djeteta, koja je njegovo iskustvo)... mislila sam da bi mi to bilo too much, ali ću posegnuti za najnovijom knjigom "Ušao konj u bar". Ali, tema Židova je onako općepoznata, iako ima dosta poveznica s našom situacijom, i tema židovskog humora je općepoznata (nisam znala za činjenijcu da je hebrejski nakon 2. svjetskog nastao tako da je jedna osoba napisala rječnik prema obrednom jeziku i izmislila nove riječi - to me fasciniralo)... dok je Flanagan nekako više iz kulture koja je u zapećku (bez obzira ili upravo zato što su mali dio književnosti na engleskom) i tim mi je bilo zanimljivije možda čuti njegov glas, manje je eksponiran.
    Da, znala sam to za hebrejski, a znam da je i jedna od ključnih osoba u oživljavanju hebrejskog (ivrita) bio stric Amosa Oza (piše nešto o tome i u "Priči o ljubavi i tmini").
    Grossmanov roman "Do kraja smrti" svojedobno sam probala čitati, ali nekako mi nije sjeo... možda mu se opet vratim nekom drugom prilikom.
    Što se tiče židovskog humora - ako jednom na FSK (ili nekom drugom prilikom) pozovu Etgara Kereta, to obavezno treba posjetiti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •