Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Budimo realni, "rajon" u seriji je filmski set izgrađen izvan Napulja, i meni osobno djeluje baš totalno umjetno i kao kulisa, kao da je serija snimana u studiju.

U drugoj epizodi mi je dojam doduše nešto bolji.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Budimo realni, "rajon" u seriji je filmski set izgrađen izvan Napulja, i meni osobno djeluje baš totalno umjetno i kao kulisa, kao da je serija snimana u studiju.

U drugoj epizodi mi je dojam doduše nešto bolji.
    Sinoć sam uhvatila djelić druge epizode na HBO-u (prvu nisam gledala), onaj dio kad bježe iz rajona tj. pokušavaju pobjeći. Iskreno, ne sjećam se da sam čitajući stekla dojam tolike fizičke izoliranosti rajona. Mislila sam da je rajon kvart kao svaki drugi ali eto možda građevinski (prugom, cestom, šta ja znam) i možda kulturno izoliraniji od drugih kvartova. Sinoć je nakon tunela bilo cijelo nemalo polje između rajona i ostatka grada, dapače, mislim da se grad nije ni nazirao. Zbunjuje me ta mikrogeografija. Osim toga me fascinira taj dijalekt, KOLIKO je različit od talijanskog, to je zapravo potpuno drugi jezik. Casting mi (u tom kratkom dijeliću koji sam pogledala) nije loš, pogotovo mi je mala Lila dobro odabrana. Moram prinati da imam više suosjećanja prema televizijskoj djevojčici Lili nego prema onoj književnoj.
    Još bih svašta napisala ali ne želim spojlati Alex i ostalima koji nisu čitali.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Sinoć sam uhvatila djelić druge epizode na HBO-u (prvu nisam gledala), onaj dio kad bježe iz rajona tj. pokušavaju pobjeći. Iskreno, ne sjećam se da sam čitajući stekla dojam tolike fizičke izoliranosti rajona. Mislila sam da je rajon kvart kao svaki drugi ali eto možda građevinski (prugom, cestom, šta ja znam) i možda kulturno izoliraniji od drugih kvartova. Sinoć je nakon tunela bilo cijelo nemalo polje između rajona i ostatka grada, dapače, mislim da se grad nije ni nazirao. Zbunjuje me ta mikrogeografija. Osim toga me fascinira taj dijalekt, KOLIKO je različit od talijanskog, to je zapravo potpuno drugi jezik. Casting mi (u tom kratkom dijeliću koji sam pogledala) nije loš, pogotovo mi je mala Lila dobro odabrana. Moram prinati da imam više suosjećanja prema televizijskoj djevojčici Lili nego prema onoj književnoj.
    Još bih svašta napisala ali ne želim spojlati Alex i ostalima koji nisu čitali.
    Eto točno tako, niti ja nisam imala osjećaj tolike izoliranosti dok sam čitala knjigu.

Ali, vjerojatno je serija točna i precizna što se toga tiče, i vjerojatno je pedesetih zaista grad prestajao kod rajona.

Casting je jako dobar, ali opet, JA nisam tako zamišljala Lilu. Premda je mala glumica odlična, i sigurno ću od sada samo o njoj misliti kao o Lili.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Osim toga me fascinira taj dijalekt, KOLIKO je različit od talijanskog, to je zapravo potpuno drugi jezik.
    To se dalo zaključiti još iz knjige, ali na filmu je dojam jači.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •