-
U 2018. sam pročitala 47 knjiga, kao i u 2017. 
Izdvajam 10 naj kalendarski kako sam ih čitala:
1. Slavenka Drakulić: Optužena (još i Frida ili o boli, Mileva Einstein, teorija tuge, Dora i Minotaur) - svaka njena mi je teška, ova naročito, ali sjajna, već smo pričale o tome ne ugrađuje li i svoju bol u svoje knjige
2. Margaret Mazzantini: Napokon rođen (oduševila me pa sam pročitala i Ne miči se - po obje snimljen film) - Rimljanka se nakon 16 god. vraća u Sarajevo pogođeno ratom
3. Ljudmila Ulicka: Zeleni šator (još i Daniel Stein, prevoditelj, sad jedva čekam Jakovljeve ljestve) - posrećilo nam se što je prepisujući zabranjeni roman u genetičkom labu dobila otkaz i krenula u književnice 
4. Elena Ferrante: Genijalna prijateljica (i ostatak iz tetralogije) - zainteresirala me za Napulj i istraživanje talijanskog juga
5. Guzel Jahina: Zulejha otvara oči - autoričina baka Tatarka je jedna od raskulačenih i prognanih u doba Staljinova režima, što je radnja romana
6. Susan Abulhawa: Svitanja u Jeninu - sudbina palestinske obitelji kroz 4 generacije
7. Heather Moriss: Tetovirer iz Auswitza - ispričano po istinitoj priči, nije imao izbora, morao je tetovirati, a cilj je bio preživjeti svaki novi dan
8. Francesca Melandri: Eva spava - nadahnula me i poželjeh sjesti u vlak od sjevera do juga čizme
9. Richard Flanagan: Uskim putem duboko na sjever - ne mogu vjerovati da je jedini pisac među 9 naj spisateljica u protekloj godini
10. Hala Jaber: Leteći sag za Bagdad - 2 djevojčice su jedine preživjele od obitelji, novinarka Libanonka izvještava za Sunday times i povezuje se s njihovom sudbinom
Iako nije tema, izdvojam dvoje književnika koji su mi otkriće u dječjoj književnosti. Prije svoje uspavanke, čitam klincezama priče za laku noć. 
1. Kestus Kasparavičius: Mala zima - Litavac koji prekrasno crta i piše - posudih i pročitah sve dostupno u knjižnici
2. Maja Lunde: Snježna sestra - predivna Božićna priča o dječaku Kristianu i djevojčici Hedvigi, oduševile me ilustracije Lise Aisato
Posljednje uređivanje od Nera : 12.02.2019. at 12:59
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma