Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Olga Tokarczuk - Tjeraj svoj plug preko mrtvackih kostiju

Prvo, pojasnjenje zacudnog naslova. Stih je to iz Blakeove poezije koju glavna junakinja romana rekreativno prevodi.

U malom poljskom mjestu blizu ceske granice odjednom pocinju na bizarne nacine umirati muskarci. Zajednicka im je ljubav prema lovu i krivolovu.
    Janina, postarija honorarna uciteljica engleskog i 'kucepaziteljica' imovine vikendasa, koju cijelo mjesto dozivljava osebujnom zbog ljubavi prema horoskopu i borbe za prava zivotinja, uvjerava sumjestane da su ubojstva osveta zivotinja.

Ne znam sto da mislim o romanu. Ne mogu reci da je los ili da mi se nije dalo citati. Olga je zbilja specifican pisac. I ne mogu uprijeti prstom u razloge zasto jer je sve naizgled vrlo konvencionalno, od naracije, karakterizacije itd. Kroz pricu sam dobila dojam da je spisateljica i sama radikalna veganka (ovo jos moram provjeriti!).
    Ne odustajem od nje, uzet cu jos neki roman, iako ovo definitivno nije ljubav na prvi pogled, ma ni simpatija. Jednostavno mi je zacudna i drugacija.
    Posljednje uređivanje od chesil : 09.04.2019. at 19:04

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •