Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pročitala sam nekoliko Tribusonovih knjiga:
    Sanatorij - fantastični roman s elementima horora. Počinje kingovski, jako zanimljivo, pretvara se u promišljanja o bolesti i smrti, zanimljivo smješten u vremenu početka rata i prostoru istočne Slavonije.
    Made in USA - od ove skupine mi se najmanje svidio. Krimić, čak pustolovni roman u kojem nemam problema s pričom, već s obiljem engleskih fraza koje su mi potpuno strane, a engleski mi nije nepoznat. Zbog toga djeluje isforsirano.
    Uzvratni susret - najdraži od sad pročitanih romana. Također krimić, napisan u stilu filmova noir, pripovijedan u 1. licu razgovornim jezikom - stalno sam imala dojam da čujem glas pripovjedača u offu i da je sve crno-bijelo. Smješten u predgrađe zvano Teretni kolodvor koje me je beznađem i mješavinom familijarnosti i korumpiranosti stanovnika podsjetilo na Ferrantičin rajon.
    Ruski rulet - još jedno iznenađenje i dokaz da Tribuson može napisati jako različite romane. Ovaj se ugleda u ruske klasike pa ima i likove Ruse s njihovim karakterističnim trodijelnim imenima. Sva sreća, nema onoliko ruskog jezika koliko ima engleskog u Made in USA.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 24.06.2019. at 10:36

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •