Pročitala sam nekoliko Tribusonovih knjiga:
Sanatorij - fantastični roman s elementima horora. Počinje kingovski, jako zanimljivo, pretvara se u promišljanja o bolesti i smrti, zanimljivo smješten u vremenu početka rata i prostoru istočne Slavonije.
Made in USA - od ove skupine mi se najmanje svidio. Krimić, čak pustolovni roman u kojem nemam problema s pričom, već s obiljem engleskih fraza koje su mi potpuno strane, a engleski mi nije nepoznat. Zbog toga djeluje isforsirano.
Uzvratni susret - najdraži od sad pročitanih romana. Također krimić, napisan u stilu filmova noir, pripovijedan u 1. licu razgovornim jezikom - stalno sam imala dojam da čujem glas pripovjedača u offu i da je sve crno-bijelo. Smješten u predgrađe zvano Teretni kolodvor koje me je beznađem i mješavinom familijarnosti i korumpiranosti stanovnika podsjetilo na Ferrantičin rajon.
Ruski rulet - još jedno iznenađenje i dokaz da Tribuson može napisati jako različite romane. Ovaj se ugleda u ruske klasike pa ima i likove Ruse s njihovim karakterističnim trodijelnim imenima. Sva sreća, nema onoliko ruskog jezika koliko ima engleskog u Made in USA.![]()