Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Guzel Jahina 'Zulejha otvara oci'. Odusevljena sam, gutala sam je, ne znam kad sam ovoliko uzivala, mozda na Tokarczuk i Tjeraj svoj plug.. Ta mi je mozda bila smjesnija, ova je na tren kao lagano na ljubic, al nista strasno...zapravo divno. Potencijal nove Chimamande

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    Tatarka Guzel Jahina: Zulejha otvara oči
    Nakon što joj ubiju muža Zulejha odlazi sa zavežljajem u tajgu uz rijeku Angaru. Prilagođava se surovom životu. Dijeli život s poludjelim doktorom, uspješnim slikarom, intelektualcima iz Lenjingrada... Prikaz stradavanja i surovog života ljudi pod sovjetskom čizmom. Uz tatarsku kulturu i sovjetsku povijest utkan je Zulejhin odnos prema ljubavi. Snažan roman koji će mi svakako ući u najboljih 10 ove god. Ženina snaga je neslomljiva!
    Tangerina, često te se sjetim, nekak mi pod ruku dolaze same spisateljice.
    Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Da nadodam i da sam uspjela bez rezervacije naći Zulejhu u svojoj knjižnici i sad je čitam. Knjiga je izvrsna, pravi užitak, a glavna junakinja mi je posebno interesantna, zanima me kako će se razvijati do kraja knjige...
    Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Guzel Jahina 'Zulejha otvara oci'. Odusevljena sam, gutala sam je, ne znam kad sam ovoliko uzivala, mozda na Tokarczuk i Tjeraj svoj plug.. Ta mi je mozda bila smjesnija, ova je na tren kao lagano na ljubic, al nista strasno...zapravo divno. Potencijal nove Chimamande
    I meni se svidjela Zulejha. Na trenutke mi je bila divna knjiga, imala je ono nešto više od života, ali na trenutke je bilo malih nespretnosti i nezgrapnosti u priči, tako da se ne bih složila da se ni po čemu ne vidi da je ovo autoričin prvi roman, kako piše u nekim prikazima u medijima. Naprotiv, vjerujem da će prevladati ovaj danak neiskustvu i da će dalje još i bolje pisati.
    Čini mi se kao da u autorici optimizam ne da da vidi ružne strane i u opisivanju teških momenata je slabija, nego li u prenošenju ljepote. Ja sam dio njihovog života u Sibiru doživjela dosta romantično - netaknuta priroda i stvaranje naselja ni iz čega (skoro pa podsjeća na Verneov Tajanstveni otok ). I Zulejhin život je bolji nego prije dok je bila slobodna. Više je se cijeni i više upravlja sama svojom sudbinom. Čak je i grozni staljinizam bolji od patrijarhata, stječe se dojam.

Dalje sam logično nastavila s Inženjerima duše, koje mi je Peterlin preporučila još vezano uz temu Aralskog jezera. Ovo je publicistička knjiga i ugodno me iznenadila lakoća s kojom se čita. Zanimljivo i poučno.

Ubacila sam još 2 trilera po anamarinoj preporuci: Paket i Ženu na prozora, a sad je - ta-da! - naša knjižnica nabavila 6. dio Moje borbe pa se nadam tom ulovu i čitanju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Dalje sam logično nastavila s Inženjerima duše, koje mi je Peterlin preporučila još vezano uz temu Aralskog jezera. Ovo je publicistička knjiga i ugodno me iznenadila lakoća s kojom se čita. Zanimljivo i poučno.
    Westerman je fantastičan autor, ja ga jako volim čitati Prvi su mi bili Inženjeri duše, a preporučujem i njegov Ararat.

Ja pročitala Karakaševu Proslavu. Pravo remek-djelo. Zaista vrijedi - manje je više. Na mahove mi je bilo žao što je knjiga tako kratka, a opet - sve je rečeno. Ničeg nema previše.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •