Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam čitala, ali podsjetila si me s tim audio knjigama... Ja to uvijek imam doma, jer moja mama jako slabo vidi, pa joj skidam audio formate, da ima u pauzama (član je knjižnice za slijepe, ali i mi joj nabavljamo dodatno). Nikada se nisam uspjela s koncentrirati na to dulje od nekoliko minuta, jer zaspim ako samo slušam. Dobro mi je uz peglanje, ali općenito, djeluje mi uspavljujuce. Puno sam dobrih knjiga propustila ako su bile u audio formatu, nisam se nikad navikla na to.
    Može li svatko iz te knjižnice posuđivati? Rado bih čitala više, ali nekako mi milo surfati i skrolati, pa bih ovako mogla oboje.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

U pravilu ne bi smjeli jer Knjižnica za slijepe ne mora tražiti odobrenje niti platiti za autorska prava prilikom izrade audioknjiga baš zato što su namijenjene osobama s posebnim potrebama. I pošiljke koje ta knjižnica šalje poštom slijepim i slabovidnim osobama bi trebale biti oslobođene poštarine.

Postoje komercijalne audioknjige na tržištu (ne znam koliko ih ima na hrvatskom).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    U pravilu ne bi smjeli jer Knjižnica za slijepe ne mora tražiti odobrenje niti platiti za autorska prava prilikom izrade audioknjiga baš zato što su namijenjene osobama s posebnim potrebama. I pošiljke koje ta knjižnica šalje poštom slijepim i slabovidnim osobama bi trebale biti oslobođene poštarine.

Postoje komercijalne audioknjige na tržištu (ne znam koliko ih ima na hrvatskom).
    Da, točno, članarina je ista kao u redovnoj knjižnici, a cd sa audio kjiigama oni šalju poštom bez naknade. Tako se knjige i vraćaju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Može li svatko iz te knjižnice posuđivati? Rado bih čitala više, ali nekako mi milo surfati i skrolati, pa bih ovako mogla oboje.
    Ne znam kako je sada, ali prije desetak i više godina morala sam donijeti mamine nalaze za upis. Isto tako treba imati nalaz npr da dijete ili osoba ima disleksiju. Nije se moglo upisati bez toga.
    Inače, nađe se ponekad audio knjiga na raznim serverima, ali malo ih je na hrvatskom. Na engleskom ima puno više.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •