Razveo se on i od te žene.
I meni to smeta od prve knjige, i ja mislim da je cijena prevelika i da ljudi oko njega nisu krivi što su mu u rodu pa da moraju tako biti izloženi.
Razveo se on i od te žene.
I meni to smeta od prve knjige, i ja mislim da je cijena prevelika i da ljudi oko njega nisu krivi što su mu u rodu pa da moraju tako biti izloženi.
Ne znam. Meni se čini da baš kod bolesti nema potrebe za tajenjem jer nitko bolest nije htio i nije to ponašanje stvar nečije razmaženosti ili manjkavosti karaktera, nego je stvar bolesti.
Možda sam pod utjecajem priče o objavljivanju Staklenog zvona S. Plath koje sam nedavno pročitala - njena majka je dugo branila da se knjiga objavi u Americi, iako nije pisana kao autobiografija, nego kao roman - zato što opisuje pokušaj samoubojstva i hospitalizaciju u psihijatrijskoj ustanovi. Na kraju se pokazalo da je ta knjiga mnogima pomogla. Ovakvo otvoreno pisanje može pomoći micanju tabua s mentalnih bolesti.
Koliko se sjećam, Knausgaardova žena je od njega tražila jedino da ne ispadne dosadna i nije joj teško palo čitati o svojoj bolesti, nego o njihovom braku.