-
Hvala, tanja, jako volim top liste 
Potpuno mi je neočekivan tvoj broj 1, u moru naših osvrta ovo mi je skroz promaklo, uopće se ne sjećam naslova, a sve drugo mi je poznato.
Ja sam ove godine pročitala jako malo knjiga, ni 15, ali pamtit ću je po tome da sam barem još 10-ak započela i odustala. Među njima se nalaze i neki top autori ili pak hvaljeni naslovi koji mi uopće nisu sjeli (Ulicka, Kći istoka...).
Ja bih izdvojila Edouarda Louisa i njegov Raskrstimo s Eddyjem o kojem sam najviše razmišljala. Što znači klasno društvo u navodno besklasnoj suvremenoj Francuskoj, zašto uživljavanje u stroge rodne uloge uništava obitelj, kako biti gay u takvom okruženju? Odgovora nema.
Zatim Obraćenicu Stefana Hartmansa o kojoj sam nešto više gore pisala.
S odmakom od nekoliko mjeseci moram izdvojiti i Tjeraj svoj plug preko mrtvačkih kostiju Olge Tokarczuk koji me ostavio zbunjenu nakon čitanja, ali sad mogu reći da se sjećam odlično ispričane priče i fantastično dočarane atmosfere.
I na kraju, malo stariji naslov, Jim Crace - Žetva. Jako dobar roman o užasima kapitalizma kad se kapitalizam još nije tako ni zvao, o strahu od nepoznatih i drugačijih koji izvlači ono najgore u ljudima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma