Nakon upisa tu na forumu prije par dana, naisla sam na Vrijeme swinga Zadie Smith u knjiznici.
Prica o odrastanju dvije mulatkinje u Londonu koje povezuje ples, ali razdvaja obiteljsko zaledje. Naratoricina majka s Jamajke samoobrazuje se, i kroz aktivizam u zajednici dolazi do politickog vrha. Otac Englez je topliji i prisniji roditelj, no od razvoda se ne oporavlja. Majka njezine prijateljice Tracey, iznimno talentirane plesacice, samohrana je bjelkinja, izrazito permisivna prema kceri, a otac plesac, kojeg Tracey obozava, vise je u zatvoru nego na slobodi.
Prica se zakotrlja kad naratorica kao mlada zena pocne raditi za svjetsku pop zvijezdu (ocito utemeljenu na Madonninom liku i djelu) koja u jednom trenu odluci graditi skolu za djevojcice u Africi.
Nije me odusevila, prva polovica mi je cak dosadnjikava, kad dodju u Afriku postane ful zanimljivo, a kraj mi je skroz zbrzan.
S likovima se ni na koji nacin nisam mogla zbliziti, sto zbog kulturoloskih i rasnih pitanja koja su mi potpuno strana, sto zbog hladnoce i distanciranosti glavne junakinje.