-
Olive, iznova, od Elisabeth Strout. Jako mi svidjela. Tematika starenje, identitet, osvrt na zivot. Knjiga o starosti, prolaznosti zivota, novim nadama, odnosima s obitelji, djecom, radostima i tugama, znacenju i njegovom manjku, identitetu i njegovom manjku. Meni dosta poveznica s Nevidljiva od Drakulic (i i ovoj se spominje kako je Olive nekome nevidljiva), al je knjiga meni puno simpaticnija i optimisticnija od Slavenkine, kod Slavenke je uvijek neka high drama, kod Strout je to prilicno ublazenije, jedna simpaticna luda zbrka, nekako
si likovi ne pridaju toliko vaznosti, ili im autorica ne pridaje, zbrckani su ko zivot sam. Raznjezujuca knjiga za mene, i zabavna.
Druga je bila audio knjiga Simone de Beauvoire Drugi spol. Na dijelove super, al meni vise od polovine zamorna jer ima puno primjera koji su danas obsolete (madam ova je rekla ovo, pa u svom salonu primala ovo, pa sto u umjetnosti o zenama kazu ovi i oni, pa kako vide odnose - a sve s primjerima koje smo vecinom, hvala ti boze, prevazisli i ljudima koji su danas irelevantni, pa freud, pa penis envy). Da nije bila 'usputni' audible format mislim da bih jednom na detalje detalja zivota pariskih salona odustala. Sad slusam od Chimamande onaj epistolarni femin. manifest, mozda ce mi bolje lec jer je modernije.
Posljednje uređivanje od ina33 : 28.07.2020. at 19:10
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma