-
Ja sam slučajno u knjižnici nabasala na knjigu Laure Restrepo - Bunilo https://knjigesumojsvijet.com/2018/1...strepo-bunilo/
Baš sam se namučila čitajući, a to stvarno nije knjiga kojoj je dovoljno jedno čitanje. Podsjetilo me na Sto godina samoće - još jedna od knjiga kojima se čovjek vraća.
Ne sjećam se je li već netko ovdje pisao o ovoj knjizi, ali vrijedna je truda uloženog u čitanje, koje je meni bilo kao probijanje kroz prašumu. Jedva sam pohvatala konce, a sigurna sam da nisam uspjela iščitati ni polovinu onoga što unutra piše. Nemojte me tražiti da prepričam sadržaj, ne bih bila u stanju, iako sam stalono držala mobitel kraj sebe i zavirivala na internet tražeći poveznice na određene pojmove...
Knjiga je u osnovi priča o Pablu Escobaru i desetljećima njegove vladavine u Kolumbiji, ali više govori o mračnom stanju duha u koje zapadaju građani svih slojeva u takvim okolnostima. Ne znam lijepo sročiti kritiku, ali dojmilo me se na nekoj razini koja je ispod racionalne. Ne mogu se odlučiti hoću li je nabaviti da mogu posegnuti za njom kad poželim ili se bolje okaniti te ideje. Odlučit ću se do Interlibera, pa ako tamo nabasam na nju - možda ipak...
A sad moram posuditi nešto manje zahtjevno, neki petparački krimić za opuštanje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma