-
Osoblje foruma
pročitala sam
Eugen Ruge - Kad svjetlost nestaje
Autor kaže (na koricama): Želio sam zgrabiti svoje uspomene i život koji sam tamo proveo (u Istočnoj Njemačkoj), jer taj život je moj život. Ovo je moja povijest. Ovo je moj identitet.
Sjajan roman, prati četiri generacije obitelji Umnitzer-Powileit. Radnja šara, od dvadesetih godina prošlog stoljeća u Meksiku, kamo su pred Hitlerom izbjegli komunisti Charlotte i Wilhelm, pa Istočna Njemačka 50-ih, 60-ih, 70-godina, njihov sin (odnosno njezin, Charlottin) Kurt Umnitzer i njegova žena Irina koju je doveo nakon povratka iz gulaga u Sibiru, njihov sin Alexander (autorov alter ego?), pa sve do kasnih osamdesetih i vremena prije pada Zida ...
Odlično!
Julijana Adamović - Divlje guske
Jesam već rekla da volim domaće autore? Priča ispričana iz usta djeteta, tj dvije sestre, jednostavno i dječje, okrutno i bez spekuliranja, jer djeca kažu (pripovjedaju) onako kako jest. Međusobni odnos majke i oca, majke i njezine svekrve (očeve pomajke), djevojčice između te dvije žene koje ih vole, ali se međusobno ne podnose, strah, napuštanje, netrpeljivost prema drugima i "tuđima" ...
Francesca Melandri - Eva spava
Zanimljivo, lijepo napisano. Volim knjige iz kojih mogu nešto naučiti, Eva me naučila malo više o južnom Tirolu i njegovoj povijesti
Maya Angelou - Znam zašto ptica u kavezu pjeva
Prva njezina autobiografska knjiga, počinje šokantnim prizorom dvoje djece od 3 i 4 godine koje je otac same stavio na vlak u Kaliforniji i poslao ih baki u Arizonu. Život u malom gradiću Stampsu, baka koja je vlasnica malog dućana i cijenjena u crnačkoj zajednici, težak život 30-ih godina prošlog stoljeća, segregacija u takvom obujmu da mnoga crnačka djeca nisu uopće znala kako izgledaju bjelci ...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma