Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudmila Ulicka: Jakovljeve ljestve

Wooow, kakav roman!
    Mislim, sviđali su mi se i dosad pročitani njeni romani (i Daniel Stein, i Zeleni šator, i Šurik), ali ovim se definitivno uzdigla na vrh.
    Totalno i doslovno u maniri ruskih klasika.
    Već se pisalo o njemu ovdje pa neću prepričavati sadržaj, samo kratka napomena da je tema, premda obiteljska saga, prilično teška, ali se vrlo lako i :jedvačekamjoš: čita.
    Od svih likova najomiljeni mi je Tengiz, ali jednako tako bila sam oduševljena i Jakovljevim pismima Marusji, njegovom širokom izobrazbom, od ekonomije, preko književnosti, glazbe, čak i filozofije, sve do prirodnih znanosti.
    Primjerice, oduševilo me poznavanje Haeckela (ontogeneza kao kratka rekapitulacija filogeneze), a kad je spomenuo Schroedingera, osvojio me skroz .

Nema sumnje, Ulicka je kraljica pripovijedanja .
    Meni je Nora bila ipak najdraža naprosto me oduševila.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ma je, i Nora je super lik!

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    I moj odabir je Nora!

Ovo ljeto slučajno sam posudila Carlosa Ruiza Zafona. Iako nisam čitala knjige redom kojim su napisane (ne mora se), preporučam da ih se čita kako su napisane:
    1. Sjena vjetra
    2. Anđelova igra
    3. Zatočenik neba
    4. Labirint duhova
    Oduševio me Barcelonom, vrhunskim zapletima, tajnama, mračnim kućama, grobljima, anđelima... Pohađanje isusovačke škole u gotičkom dvorcu punom tajnovitih hodnika i tornjića mu je razbudilo maštu koju je razigrao u svojim knjigama kao odrasli zreli pisac. Debljina knjiga ne dozvoljava da se pročitaju u dahu, iako ih najradije ne bi ispustila iz ruku. Vrhunski pripovjedač! Teško mi je bilo uzeti drugu knjigu nakon njega jer mi ni jedna nije bila dovoljno dobra. Žao mi je što više nije među nama.
    Meni drag citat kao posveta lika u knjizi:
    Gospodinu Sempereu, najboljem prijatelju kojega knjiga može poželjeti, zato što mi je otvorio vrata svijeta i naučio me kako proći kroz njih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •