Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Izašao je prijevod knjige Educated - Obrazovana https://www.hocuknjigu.hr/proizvodi/...ija/obrazovana
    hvala na ovome

Obrazovanu, Tare Westover čitala sam ne ispuštajući knjigu iz ruku. U pitanju su memoari, životna priča autorice koja je odgajana izrazito nekonvencionalno, u mnogočlanoj mormonskoj obitelji doomersa i preppersa, koji ne vjeruju u suvremenu medicinu, u ruralnom Idahu. Život je u ovom slučaju ispisao nevjerojatnu priču o granicama ljubavi, hrabrosti, snazi instinkta preživljavanja i ponajviše o beskonačnim mogućnostima ljudskoga uma. Ujedno je to knjiga koja iznova pokazuje koliko je snažna veza između obrazovanja i emancipacije. U vremenima kada je teže nego ikada razlikovati istinu od laži, informaciju od dezinformacije, smatram da je kvalitetno obrazovanje jedini mogući put u borbi protiv zadrtosti, a učenje i kritičko mišljenje time postaju najvažnije teme današnjice. Ako već niste, svakako ovu knjigu uvrstite na svoje popise!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na ovome

Obrazovanu, Tare Westover čitala sam ne ispuštajući knjigu iz ruku. U pitanju su memoari, životna priča autorice koja je odgajana izrazito nekonvencionalno, u mnogočlanoj mormonskoj obitelji doomersa i preppersa, koji ne vjeruju u suvremenu medicinu, u ruralnom Idahu. Život je u ovom slučaju ispisao nevjerojatnu priču o granicama ljubavi, hrabrosti, snazi instinkta preživljavanja i ponajviše o beskonačnim mogućnostima ljudskoga uma. Ujedno je to knjiga koja iznova pokazuje koliko je snažna veza između obrazovanja i emancipacije. U vremenima kada je teže nego ikada razlikovati istinu od laži, informaciju od dezinformacije, smatram da je kvalitetno obrazovanje jedini mogući put u borbi protiv zadrtosti, a učenje i kritičko mišljenje time postaju najvažnije teme današnjice. Ako već niste, svakako ovu knjigu uvrstite na svoje popise!
    ja čekam daljnji rasplet tog slučaja i pitam se može li i hoće li Westover pisati išta nakon ovoga
    meni se kod te knjige svidjelo to što ne upada u patos (iako je prilika napretek), ali isto tako nemam dojam da je došlo do razrješenja/raspleta; nekako mi se čini da su odnosi s njenom obitelji daleko do gotovih, ne samo zbog nedostatka kontakta nego više zbog nedostatka emotivnog klimaksa - barem je takav moj dojam. Što je sve skupa zapravo vrlo životno i mislim da se u životu često dogodi upravo tako da ostanemo bez zadovoljavajućeg raspleta.
    Inače, zaista je fascinantna priča.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •