Drage moje, evo da se malo i ja javim..
Prije svega želim reći svima koji ovdje pišu veliko hvala jer mi je ovo mjesto izvrstan izvor preporuka koje me do sad nisu razočarale..
Od posljednjeg puta kad sam se ovdje javila, pročitala sam nezaobilaznu Ferrante i "Lažljiv život odraslih" i ne mogu reći da mi se nije svidjela, je, ali manje od tetralogije. Radnja lošija, likovi me se nisu posebno dojmili, ali da žena zna pisati to je neupitno. Iskreno, išla mi je na živce ta nekakva prenaglašena seksualnost glavnih likova u preranoj dobi, svatko se o svakoga trlja, curice liježu u krevet i istražuju međusobno jedna drugu ono s devet, deset godina...No, kako god bilo, brzo sam je pročitala i nije da mi nije zanimljiva..
Također, mislim da i prevoditeljica Ana Badurina ovdje radi izvrstan posao. Trenutno čitam "Osam planina" Paola Cognettija i kad sam vidjela da ju je prevela ista prevoditeljica, baš sam bila sretna. I nisam se prevarila..
Pri kraju sam "Osam planina" i baš mi se sviđa, jedva čekam večer da vidim kako će završiti. Budući da i sama volim planinariti i zaljubljenica sam u planine, baš mi paše čitati ovakvo štivo i zamišljati pejzaže koji se spominju u knjizi.
Pročitala sam i Stonera, izvrsna knjiga, tako pitka, nema nekih velikih prevrata, a opet- pročitala sam je u mahu.
Pročitala i "Posljednju ljubav babe Dunje", također interesantna knjiga, bilo mi je zanimljivo čitati o povratku ljudi u svoje rodno selo nakon černobilske katastrofe...
Sad moram malo proći ovim topicom unatrag da vidim kaj bih mogla slijedeće posuditi..
Knjižničar mi je pri zadnjeg odlasku u knjižnicu spomenuo Cognettijevu "Sofija se uvijek odijeva u crno" pa možda uzmem nju..