Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Forka, jesi je uspjela dovršiti? Ja upravo, i odmah sam morala doći napisati dojmove

Najprije - velika preporuka. Obiteljska saga, a ujedno i sve što trebate znati o talijanskoj prošlosti i sadašnjosti. Tematizira ne samo imigraciju, ona se pojavljuje kao posljedica talijaske kolonizacije istočne Afrike, nego i rasizam, licemjerje, fašizam, korupciju, odnose u obitelji... Koliko poznajemo svoju obitelj, one koji su nas stvorili, i jel dobro da znamo baš sve o njima? Je li bolje da neke tajne budu zauvijek zakopane? Hoće li nam naši roditelij ili djeca ostati jednako dragi saznamo li njihove tajne? Koliko uopće politika naše zemlje utječe na naš život? Može li nas prošlost sustići?
    A sve toliko lijepo pisano (a bome i vrhunski prevedeno) da ne možete ostaviti knjigu dok je ne dovršite.
    Francesca Melandri je moja nova ljubav. Sva sreća što je mlada, očekujem od nje još puno dobrih knjiga! Čak mi se s ovim romanom izdigla iznad Ferrante, nekako mi je sveobuhvatniji i širi njezin pogled na svijet.

Nisam još, u gužvi sam, pa polako čitam i uživam... javim se kad dovršim...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Yan Lianke: San sela Ding Ne znam kaj me privuklo da knjigu posudim, možda to kaj je zabranjena u Kini. Uglavnom sve se vrti oko događaja vezanih uz prodaju krvi u jednoj kineskoj provinciji. Ljudi obolijevaju od AIDSa, umiru. Isprepleću se razne ljudske sudbine, razni karakteri, pohlepa za novcem. Jezik je jednostvan, a čak se nisam gubila s kineskim imenima koliko npr sa španjolskim u Jarčevom slavlju

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Yan Lianke: San sela Ding Ne znam kaj me privuklo da knjigu posudim, možda to kaj je zabranjena u Kini. Uglavnom sve se vrti oko događaja vezanih uz prodaju krvi u jednoj kineskoj provinciji. Ljudi obolijevaju od AIDSa, umiru. Isprepleću se razne ljudske sudbine, razni karakteri, pohlepa za novcem. Jezik je jednostvan, a čak se nisam gubila s kineskim imenima koliko npr sa španjolskim u Jarčevom slavlju
    Ja je isto ovih dana čitam, odlična mi je!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •