Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
Forka, jesi je uspjela dovršiti? Ja upravo, i odmah sam morala doći napisati dojmove

Najprije - velika preporuka. Obiteljska saga, a ujedno i sve što trebate znati o talijanskoj prošlosti i sadašnjosti. Tematizira ne samo imigraciju, ona se pojavljuje kao posljedica talijaske kolonizacije istočne Afrike, nego i rasizam, licemjerje, fašizam, korupciju, odnose u obitelji... Koliko poznajemo svoju obitelj, one koji su nas stvorili, i jel dobro da znamo baš sve o njima? Je li bolje da neke tajne budu zauvijek zakopane? Hoće li nam naši roditelij ili djeca ostati jednako dragi saznamo li njihove tajne? Koliko uopće politika naše zemlje utječe na naš život? Može li nas prošlost sustići?
A sve toliko lijepo pisano (a bome i vrhunski prevedeno) da ne možete ostaviti knjigu dok je ne dovršite.
Francesca Melandri je moja nova ljubav. Sva sreća što je mlada, očekujem od nje još puno dobrih knjiga! Čak mi se s ovim romanom izdigla iznad Ferrante, nekako mi je sveobuhvatniji i širi njezin pogled na svijet.

Nisam još, u gužvi sam, pa polako čitam i uživam... javim se kad dovršim...